Finnairin asiakkaiden tietoja varastettiin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Finnairin asiakkaiden tietoja varastettiin

Salasanat kannattaa yhtiön suosituksen mukaan vaihtaa, vaikka niiden arvioidaan olevan turvassa.

Murto ei kohdistunut Finnairin, vaan kumppanin järjestelmään.­

4.3. 11:29 | Päivitetty 4.3. 12:33

Lentoyhtiö Finnair on lähettänyt jollekin kanta-asiakkailleen viestin, jonka mukaan heidän tietojaan on joutunut vääriin käsiin tietomurrossa. Viestin perusteella murto ei kohdistunut Finnairiin, vaan sen kumppanilentoyhtiöiden käyttämään Sita-yhtiön tietojärjestelmään.

Sita vahvistaa murron verkkosivuillaan.

IS:n tietojen mukaan sähköpostia ei ole tullut kaikille Finnairin kanta-asiakkaille.

Vuotaneita tietoja ovat kanta-asiakkaan nimi, titteli, kanta-asiakasnumero, kanta-asiakastaso ja joidenkin asiakkaiden osalta myös ateria- ja istumapaikkatoive. Yhteystiedot, maksukorttien tiedot ja salasanat ovat tiedotteen mukaan turvassa.

Finnairin mukaan varastetuilla tiedoilla ei voi kirjautua yhtiön kanta-asiakasjärjestelmään tai väärinkäyttää Finnair Plus -palveluita.

Yhtiö sanoo saaneensa tiedon murrosta viime viikonloppuna ja sanoo aloittaneensa selvitykset välittömästi. Sen mukaan riski tietojen väärinkäytölle muissa yhteyksissä on melko vähäinen, eikä tarkastelussa ole havaittu Finnair Plus -tilien epätavallista käyttöä.

Finnair suosittelee vaihtamaan salasanan varotoimenpiteenä. Tämä ei onnistunut heti Finnairin ilmoituksen jälkeen, sillä lentoyhtiön sivut ylikuormittuivat.

Yhtiö sanoo tehneensä tietosuoja-asetuksen vaatiman ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistolle.

Asetus vaatii tekemään ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistolle ilman aiheetonta viivytystä ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa siitä, kun rekisterinpitäjä on tullut tietoiseksi tietoturvaloukkauksesta.

Juttua päivitetty lisätiedoilla useaan otteeseen.

Finnairin verkkosivut ylikuormittuivat heti salasananvaihtokehotuksen jälkeen. Nyt ne toimivat taas normaalisti. Kuvakaappaus verkkosivulta.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?