Valkohattuhakkeri paljasti suomalaisten suosimat salasanat – älä missään nimessä käytä mitään tältä listalta

Suomalaisten salasanat ovat saaneet kansainvälistä väriä kahdessa vuodessa.

Password on huono salasana. Älä käytä sitä.

15.2.2021 14:00

Suomalaisten suosituimmat salasanat ovat paljastuneet. Suomalainen valkohattuhakkeri eli tietokonetaidoillaan hyvää edistävä tietokonetaituri, päivätyökseen Elisa Santa Monicalla työskentelevä Jarkko Vesiluoma on koostanut suomalaisten eniten käyttämät salasanat.

Tiedot ovat peräisin taannoin nettiin päätyneestä massiivisesta 3,2 miljardin salasanan ja sähköpostiosoitteen yhdistelmästä. Vesiluoma tutki .fi-päätteisten sähköpostiosoitteiden salasanat, joita oli kaikkiaan 850 435.

Luvuista puuttuvat muun muassa com-päätteiset osoitteet, eli monien suomalaisten käyttämät Gmail- ja Outlook-osoitteet.

Yleisin salasana oli kansainvälinen superhitti 123456. Kakkosena oli niin ikään kansainvälistä suosiota nauttiva ja näppäimistöltä helposti pullahtava qwerty ja kolmosena supisuomalainen salasana.

Muita taatusti ei-kansainvälisiä salasanoja olivat perkele (4.), yllätyshitti kamari (9.), salasana1 (11.), paska (13.) ja aurinko (14.). Suurta suosiota nauttivat myös lineaarisesti nousevat numerosarjat.

Vesiluoma teki vastaavan koosteen suomalaisten suosikkisalasanoista vuonna 2019 hieman suppeammasta aineistosta. Top kympistä olivat pudonneet muun muassa kikkeli, makkara, kakka, kakka123 ja saatana.

Jos sinulla on käytössäsi joku listalla olevista salasanoista, se kannattaa vaihtaa saman tien. Ei ole suositeltavaa käyttää samaa salasanaa useammassa nettipalvelussa.

Parhaan turvan antavat salasananhallintaohjelmat, joita on saatavilla sekä ilmaisena että kaupallisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?