Chrome-selaimeen ilmestyi tärkeä korjaus, tarkista onko sinulla se - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Chrome-selaimessa paha aukko, hyökkäykset käynnissä – asenna päivitys heti

Chrome-selaimesta korjattiin jo hyökkäyksissä käytetty haavoittuvuus. Päivityksen saatavuus on helppo tarkistaa.

5.2. 23:52

Google julkaisi tärkeän korjauksen maailman suosituimpaan verkkoselaimeen Chromeen. Päivitys on saatavilla Windowsille, Macille ja Linuxille. Päivitys korjaa haavoittuvuuden, johon hyökätään aktiivisesti, muun muassa The Hacker News uutisoi.

Google sanoo olevansa tietoinen ilmoituksista, joiden mukaan muistin käsittelyyn liittyvään haavoittuvuuteen on jo olemassa menetelmä sen käyttämiseksi hyväksi. The Hacker News epäilee, että aukolla saattaa olla yhteys Googlen ja Microsoftin äskettäin paljastamiin hyökkäyksiin, joista epäillään pohjoiskorealaisia hakkereita.

Aukon yhteyttä hyökkäyksiin ei ole vahvistettu. Hyökkäykset ovat kohdistuneet tietoturvatutkijoihin, joita on huijattu kehittyneellä sosiaalisen manipuloinnin avulla asentamaan takaovi Windowsiin. Microsoft vihjasi, että hyökkääjät todennäköisesti käyttivät apunaan Chromen aiemmin tuntematonta haavoittuvuutta.

Chrome-selaimen päivitys on jo saatavilla, ja sen asentuminen omaan koneeseen kannattaa tarkistaa. IS Digitoday todensi päivityksen olevan ladattavissa, mutta sitä varten oli mentävä selaimen oikean yläkulman kolmen pisteen kautta Ohjeeseen ja sieltä Tietoja Google Chromesta -sivulle. Tämä aloitti päivityksen korjattuun versioon 88.0.4324.150. Selain pitää käynnistää päivityksen jälkeen uudestaan.

Tarkista selaimesi versio. Se onnistuu nopeasti Chromen valikon kautta. Kuvakaappaus.­

Vain pari tuntia aikaisemmin käynnistetty Chrome-selain ei ollut vielä käynnistyksen yhteydessä päivittynyt, joten valikossa on syytä käydä oman tilanteen varmistamiseksi. Jos päivitystä ei ole vielä tarjolla, valikossa kannattaa vierailla säännöllisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?