Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutuneen Eilakaislan palvelut toimivat taas – tietojen varastamisesta ei varmuutta

Työntekijöiden tai -hakijoiden henkilötietojen ei tiedetä vaarantuneen, mutta sitä ei voi vielä poissulkea.

Eilakaisla ei osaa varmuudella sanoa, onko tietoja päätynyt vääriin käsiin.

11.1.2021 13:35

Kyberhyökkäyksestä viikonloppuna kertonut Eilakaisla on saanut palvelimensa jälleen toimintaan, ja sen työnvälityspalvelu Kaislanetin pitäisi pyöriä normaalisti.

Eilakaislasta kerrotaan, ettei edelleenkään ole tiedossa, että sen työnhakijoiden tai -tekijöiden henkilötietoja tai asiakkaiden laskutustietoja olisi vaarantunut kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen seurauksena.

– Olemme nyt saaneet viimeisimmät palvelimet meillä pystyyn ja alamme olla siinä niin sanotussa normaalissa tilanteessa. Mutta vieläkään mitään viitteitä meillä ei ole siitä, että mitään tietoja olisi varastettu. Mutta emme pysty myöskään varmuudella sanomaan, että ei olisi varastettu, kertoo Eilakaslan HR- ja kehityspäällikkö Joonas Kopperi STT:lle.

Jos tietoja kuitenkin olisi päätynyt hyökkääjille, olisivat Kopperin arvion mukaan arkaluonteisinta palkanmaksuun liittyvät tiedot, kuten työntekijöiden henkilötunnukset, palkkatiedot ja sairauspoissaolot. Esimerkiksi sairauspoissaolojen syitä ei kuitenkaan kirjata. Työnhakijoilta ei henkilötunnuksia ole pyydetty.

Eilakaisla havaitsi hyökkäyksen perjantaiaamuna. Eilakaislan mukaan poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja törkeänä kiristysyrityksenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?