Digi- ja väestötietovirasto julkaisi Digiturvallinen elämä -mobiilipelin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Nyt tuli peli, jota puolustusministeriökin hehkuttaa: ”Nyt saa pelata työajalla”

Digiturvallinen elämä -peli ei vie paljoa aikaa, mutta sen hyödyt voivat kantaa pitkälle.

Mauri on jännän äärellä. Onko kyseessä salasanan pituuden tarkistus vai haudattu koira?­

1.11.2020 16:00

Suomessa julkaistiin uusi mobiilipeli, jonka tarkoitus on opettaa digiturvataitoja helpolla ja hauskalla tavalla. Digiturvallinen elämä -pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin taitoihin.

Pelin julkaisi Digi- ja väestötietovirasto (DVV), ja läpipeluu vie noin 30–60 minuuttia. Pelaaja toimii arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa.

Kuka tahansa vähintään 3-vuotias voi pelata peliä, joka on saatavilla niin Googlen Play Kaupasta kuin Applen App Storesta.

DVV kertoo, että peli on osa sen digiturvallisuuden koulutuskokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi verkkokoulutuksia organisaatioiden henkilöstölle, johdolle ja digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille. Koulutukset kannattaa käydä läpi ennen pelaamista, jos digiturva-asiat ovat vieraita.

Peliin tuotetaan jatkossa säännöllisesti uutta sisältöä. Luvassa on myös ruotsinkielinen versio. Digiturvallinen elämä on tietoturva-auditoitu, eikä muodosta internet-yhteyksiä. Se ei myöskään vaadi laitteelta oikeuksia tai kerää henkilötietoja.

Puolustusministeriö mainostaa peliä Twitterissä. Ministeriön twiitin mukaan ”nyt saa pelata hyvällä omallatunnolla työajalla!” Emme kuitenkaan suosittele testaamaan tätä käytännössä, jos todelliset työtehtävät painavat päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?