Sisäministeri Ohisalo: Vastaamon tietomurron uhrit tarvitsevat pikaisesti apua

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) otti tilanteeseen kantaa Twitterissä.

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan Vastaamon tietomurron uhreja pitää auttaa.

24.10.2020 22:49

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrit tarvitsevat pikaisesti apua. Hän otti tilanteeseen kantaa Twitterissä lauantaina illalla.

– Vastaamon tietomurron uhrit tarvitsevat kiireesti apua ja tukea. Olen keskustellut asiasta STM:n ministerien kanssa ja viranomaiset selvittävät nyt pikaisen tuen tarjoamisen laajempia mahdollisuuksia, Ohisalo twiittasi.

Hän lupasi viestiä asiasta heti lisää, kun lisätietoa on saatavilla.

Samalla asialla oli myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas).

Lauantaina kävi ilmi, että Vastaamon pysykoterapia-asiakkaille on alettu lähettää henkilökohtaisia kiristysviestejä. Kiristäjä uhkaa julkaista viestin saaneiden henkilötietoja, kuten nimen, henkilötunnuksen ja tarkan potilaskertomuksen, jonka kerrotaan sisältävän litterointeja keskusteluista Vastaamon terapeutin kanssa. Kiristäjän mukaan tiedot julkaistaan, ellei viestin saanut maksa pyydettyä summaa. Viestin mukaan asiakkaan tiedot poistetaan, jos tämä maksaa vaaditun summan.

Kiristyksessä pyydetään tietojen julkaisematta jättämisestä ensin 200 euron edestä bitcoineja. Maksaminen ei ole takuu siitä, etteikö kiristys jatkuisi tai joku muu kiristäjä yrittäisi samaa temppua.

Poliisin mukaan kiristysviestin vaatimuksiin ei pidä suostua. Poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?