Kiristyssivu poistui pimeästä verkosta – 300 psykoterapia-asiakkaan tiedoista lienee silti kopioita

Kiristäjän käyttämä Tor-verkon sivu katosi verkosta perjantaiaamuna.

23.10.2020 10:11 | Päivitetty 23.10.2020 10:32

Psykoterapiakeskus Vastaamon kiristykseen liittyvä verkkosivu on poistunut salatusta Tor-verkosta. Sivulla julkaistiin terapia-asiakkaiden henkilö-, yhteys- ja terapiatietoja.

Kiristäjä julkaisi viime yönä 100 uuden ihmisen tiedot. Hän julkaisi myös suuren 10 gigatavun pakatun tiedoston, jonka sisällöstä ei ole tietoa. Kyseessä on mahdollisesti Vastaamon tietokanta, joka on kuitenkin suurella todennäköisyydellä vahvasti salattu ja salasanasuojattu.

Nämä tiedostot eivät ole enää kiristäjän verkkosivulla, mutta moni on saattanut ottaa niistä kopioita ja niitä saatetaan jatkossakin käyttää laittomiin tarkoituksiin. Näitä voivat olla muun muassa identiteettivarkaudet ja kiristäminen.

Tällä hetkellä ei ole takeita siitä, etteikö sivu voisi palata verkkoon

Sivun poistajasta ei ole tietoa. Verkossa liikkuvien vahvistamattomien väitteiden mukaan kiristäjälle olisi maksettu hänen vaatimansa summa, 40 bitcoinia eli noin 450 000 euroa.

Psykoterapiakeskus Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri sanoi Ilta-Sanomille, ettei voi kommentoida väitteitä lunnaiden maksamisesta.

Verkosta löytyy bitcoin-lompakko, joka täyttää kuvauksen. Siellä on myös 10 päivää aiemmin tehty rahansiirto, joka saattaa olla peräisin aiemmasta kiristyksestä. Kiristäjä on ilmoittanut 4 ei-suomalaisen yrityksen maksaneen lunnaita viime aikoina.

Ei ole varmuutta siitä, kuuluuko lompakko kiristäjälle ja mikä taho on rahat siirtänyt.

Uutista päivitetty lisätiedoilla useaan otteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?