PS4-käyttäjät näkivät ilmoituksen äänen tallentamisesta, Sony selittää - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Playstation 4 näyttää leuat loksauttavan ilmoituksen päivityksen jälkeen

Playstation 4 -käyttäjät säikähtivät konsolin esittämää ilmoitusta keskustelujen nauhoittamisesta. Asiasta kertoo The Verge.

Jatkossa Playstation 4 -käyttäjien keskustelut PS5-pelaajien kanssa saatetaan tallentaa ja lähettää Sonylle.­

16.10. 8:38

Uuden 8.0-käyttöjärjestelmäpäivityksen ladanneet Playstation 4 -käyttäjät kohtasivat erikoisen ilmoituksen. The Vergen mukaan konsoli kertoi, että valmistaja Sony varaa oikeuden tallentaa heidän puhettaan valvontatarkoituksiin, ja että äänichattiin liittyessään käyttäjä suostuu tallennukseen.

Puheen tallennuksesta ei kerrottu päivityksen julkaisutiedoissa, mutta Sony täydensi asiasta kertovaa blogimerkintäänsä jälkikäteen. Sonyn mukaan kyse on Playstation-ryhmien turvallisuudesta, ja puheen tallentaminen on tulevaa Playstation 5 -konsolia koskeva toiminto.

Toiminnon avulla PS5-käyttäjä voi tallentaa äänikeskustelujaan ja lähettää ne Sonylle tarkastettavaksi. Asia kuitenkin koskee myös PS4-käyttäjiä, kun he ovat tekemisissä PS5-käyttäjien kanssa.

– Nyt näkemänne ilmoitus kertoo, että kun osallistut chattiin PS5-käyttäjän kanssa (julkaisun jälkeen), he voivat lähettää nämä tallenteet PS5-konsolistaan Sony Interactive Entertainmentille, blogissa sanotaan.

Ei ole selvää, miten paljon toiminto voi altistaa käyttäjiä väärinkäytöksille ja onko chattien lausuntoja mahdollista irrottaa asiayhteydestään. Toisaalta toiminto voi vähentää häiriköintiä ja muiden pelaajien kiusaamista. Kyse ei näytä kuitenkaan olevan siitä, että Sony aktiivisesti kuuntelisi kaikkea, mitä pelaajat sanovat.

Sony on tekemässä muitakin muutoksia, jotka eivät välttämättä miellytä Pleikkari-pelaajia. Äskettäin vuotaneiden tietojen mukaan yhtiö on heikentämässä Playstationin kaupan toiminnallisuutta nykyisillä konsoleilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?