Suomalaisille sataa hurjasti huijaustekstareita – varo näitä viestejä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Suomalaisille sataa hurjasti huijaustekstareita – varo näitä viestejä

Postin nimissä tehtävä huijauskampanja on aktiivinen.

Postihuijauksilla on monta muotoa. Tekstiviestit ja linkin takana olevat verkkosivut ovat erilaisia ja voivat näyttää hyvinkin aidoilta.

17.9.2020 10:39

Postin nimissä lähetettäviä huijaustekstiviestejä tulee suomalaisille hyvin aktiivisesti. Ilta-Sanomat Digitoday on saanut useita ilmoituksia viime viikonloppuna ja tällä viikolla lähetetyistä viesteistä.

Viestien sisältö on, että lähetystä ei toimiteta puuttuvien postikulujen takia. Viestissä on linkki verkkosivulle, jolla pyydetään maksukortin tai verkkopankin tietoja. Tietoja ei pidä missään nimessä antaa.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoitti myös asiasta.

Postin nimissä on tehty monenlaisia huijauksia viime kuukausien aikana. Syyskuun alussa huijaustekstiviesteihin ilmestyi vastaanottajan nimi ja kunta, mikä teki niihin lankeamisesta aiempaa helpompaa.

Toukokuussa nähtiin Postin nimissä huijausviestejä, jotka toimivat eri tavoin riippuen siitä, millä laitteella niitä katseltiin. Android-puhelimiin yritettiin asentaa haittaohjelmia, ja iPhone-käyttäjiltä yritettiin viedä Apple-tunnukset.

Kesällä taas nähtiin Posti-huijauksia, joissa pyydettiin ihmisten yhteystietoja. Jos erehtyi antamaan puhelinnumeronsa, numerosta alettiin lähettää huijausviestejä eteenpäin muille. Puhelinnumero on helppo väärentää tekstiviestiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?