Varusteleka varoittaa huijauksesta – ”Linkki todennäköisesti johtaa kääpiöerotiikkaan” - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Varusteleka varoittaa huijauksesta – ”Linkki todennäköisesti johtaa kääpiöerotiikkaan”

Varustelekan asiakaspalvelun nimissä lähetetään huijausviestejä.

Huijaussähköposteja lähetetään paljon. Nyt niitä nähdään Varustelekan nimissä.

21.8.2020 11:35

Armeijatavaran erikoisliike Varusteleka varoittaa yrityksen nimissä lähetettävistä huijaussähköposteista. Suomenkielisessä sähköpostiviestissä väitetään vastaanottajan ”paketin pysähtyneen varastolle”, ja sen toimittamiseksi edellytetään viestissä olevan linkin klikkaamista.

Viestin uskottavuutta lisätään sillä, että sähköpostiosoitteeksi on väärennetty Varustelekan asiakaspalvelu. Varustelekan mukaan Gmail tuntuu tunnistavan väärennöksen, mutta Outlook mitä ilmeisimmin ei.

– Linkki todennäköisesti johtaa kääpiöerotiikkaan, outoihin lääkekokeiluihin, tietojen kalasteluun sekä tietokoneille haitallisiin tauteihin. Ei olla kokeiltu, eikä sunkaan kannata, Varusteleka kirjoittaa.

Vaikka Varustelekan nimissä tehty huijaus vaikuttaa suhteellisen hyvin tehdyltä, siinä on silti joitakin kirjoitusvirheitä. Kaikki eivät kuitenkaan lue sähköpostejaan optimaalisella hetkellä, ja esimerkiksi kiire ja väsymys voivat johtaa huijausviestin klikkaamiseen.

Huijaukset ovat myös kehittyneet merkittävästi. Aikaisemmin huijaussähköpostilinkin takaa löytyi yleensä kuukausimaksulliseen tilausansaan johtava sitoutumislomake. Nykyisin tarjolla voi olla muutakin.

Toukokuussa nähtiin Postin nimissä tehty huijaus, joka toimi eri tavoin riippuen siitä, millä laitteella viesti avattiin. Android-puhelimelle yritettiin syöttää haittaohjelmaa, iPhone-käyttäjien Apple-tili taas yritettiin kaapata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?