Garmin kertoo kärsineensä kyberhyökkäyksen, joka salasi järjestelmiä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Garmin kertoi nettihyökkäyksestä – tärkeä kysymys jäi ilman vastausta

Julkaistu: 28.7. 10:35

Garminin kärsimä palvelukatkos johtui kyberhyökkäyksestä. Osa palveluista on jo palautettu toimintaan.

Muun muassa aktiivisuusrannekkeita myyvä Garmin vahvistaa, että sen päiväkausia kestänyt globaali palvelukatko johtui hyökkäyksestä sen järjestelmiä vastaan.

– Garmin joutui uhriksi kyberhyökkäyksessä, joka salasi joitakin järjestelmiämme 23. heinäkuuta, yhtiö sanoo päivitetyllä tietosivullaan.

Lukuisat palvelut, kuten kuntoilijoiden käyttämä Garmin Connect ja sarja lentäjille suunnattuja palveluja, oli poissa toiminnasta päivien ajan. Myös asiakaspalvelu rampautui.

Amerikkalaisyhtiö ei sano suoraan, oliko kyseessä kiristysohjelmalla toteutettu hyökkäys, mutta järjestelmien salaaminen on erittäin vahva merkki siitä. Garmin sanoo myös palauttavansa järjestelmiään, mihin voi kulua muutama päivä.

– Odotamme joitakin viivästyksiä palauttaessamme järjestelmiämme, kun käsittelemme kasautuneita tietoja, Garmin sanoo.

Tietosivun mukaan Garminin lentäjille suunnatut palvelut ovat jo täysin toiminnassa. Garmin Connect -palvelukokonaisuus oli vielä tiistaina aamulla useilta osin vaikeuksissa.

Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Epäselvää on, miten Garmin on palautumassa hyökkäyksestä. Saiko yhtiö tiedostojen palauttamiseen tarvittavan avaimen maksamalla mahdollisesti jopa 10 miljoonan dollarin, eli 8,5 miljoonan euron lunnaat, vai hankittiinko avain jotain toista kautta? Vai palautetaanko järjestelmiä yksinkertaisesti varmuuskopioista?

Garmin vakuuttaa edelleen, että asiakastietojen urkkimisesta, menettämisestä tai varastamisesta ei ole todisteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?