Keskon ja K-ruokakauppojen nimissä lähetetään huijausviestejä puhelimiin ja sähköpostiin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Varo K-kaupan kilpailua matkivaa huijausta: Erehtyminen voi käydä kalliiksi

Suomalaisia houkutellaan tilausansaan Keskon ja K-ruokakauppojen nimissä.

K-kaupan nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa vastaanottajia houkutellaan niin sanottuun tilausansaan.

22.7.2020 11:20

Kesko varoittaa uudesta huijauskampanjasta, jossa suomalaisille lähetetään sähköposteja ja tekstiviestejä Keskon ja K-ruokakauppojen nimissä.

Tiedotteen mukaan viesteissä houkutellaan vastaamaan kyselyyn tai osallistumaan kilpailuun, jossa voi voittaa ilmaisen tuotteen tai lahjakortin. Joissakin tapauksissa viestin vastaanottajan väitetään voittaneen palkinnon, jonka lunastaminen edellyttää lähetyskulujen maksamista. Todellisuudessa kyseessä on hyvin tyypillinen huijaustapa eli tilausansa, jossa uhri erehdytetään usein pitkäkestoisiin ja kalliisiin maksuihin.

Lue lisää:

– Kyseiset viestit ja kilpailut eivät ole Keskon tai sen ketjujen järjestämiä tai lähettämiä, tiedotteessa korostetaan.

Hävitä viestit, jos sellaisia saat. Älä kysele niiden perään edes uteliaisuuttasi. K-kauppojen kilpailut, arvonnat tai palkintojen lunastukset eivät ole koskaan maksullisia, eikä tietoja pyydetä oudon näköisten linkkien kautta.

Huijattujen tulee olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen ja jos luottokortin numeron on mennyt antamaan esimerkiksi yhden euron maksua varten, pitää uhrin ottaa viipymättä yhteys pankkiinsa tai luottokorttiyhtiöönsä maksujen estämiseksi.

Todellisten Keskon asiakaskirjeiden lähetysosoite on noreply.k-plus@kesko.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?