Älä koske tähän! Väärä Veikkaus-sovellus kerää latauksia Google Playssa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Älä koske tähän! Väärä Veikkaus-sovellus kerää latauksia Google Playssa

Veikkauksen nimissä on jälleen julkaistu huijaus Google Play -kaupassa.

Google Playssa oleva väärennetty Veikkaus-sovellus ei näy kaikilla puhelimilla oikein (oikealla).

10.6.2020 15:30

Android-laitteisiin tarjotaan Veikkauksen nimissä huijaussovellusta. Sovellus on saatavilla virallisesta Google Play -kaupasta ja sillä oli uutista kirjoitettaessa ainakin tuhat latausta. Google ei ilmoita tarkkaa lukua.

Sovellus on varustettu Veikkauksen logolla, mutta julkaisijaksi ilmoitetaan veedoguide. Sovelluksen kerrotaan sisältävän mainoksia ja sen kuvausteksti on ”vinkkejä ja temppuja vaikkaaseen professionel opass veikkaus app”.

Kyseessä on huijaus, joka näkyy myös sovelluksen saamista arvosteluista. Seitsemän arvostelun keskiarvosana on yksi ja puoli tähteä. Yhden arvostelijan mukaan sovellus esittää erittäin paljon mainoksia. Ei ole poissuljettua, että sovellus tekee muutakin pahaa.

– Älkää ladatko. Ainoa virallinen äppi on ladattavissa netistä, huomauttaa toinen arvostelija.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Valistuneet käyttäjät varoittavat väärennetystä sovelluksesta.

Veikkauksella ei ole sovellusta Playssa, vaan virallisen sovelluksen voi ladata ainoastaan Veikkauksen verkkosivuilta. Syy tähän on siinä, ettei Google hyväksy useimpia rahapelisovelluksia Play-kauppaan. Ne ovat sallittuja tällä hetkellä vain Irlannissa, Britanniassa ja Ranskassa.

Huijaussovelluksen tekijät ovat pyrkineet välttämään Google Playn haittaohjelmasuodatinta kirjoittamalla Veikkaus-sanan tavallisista poikkeavin merkein. Tämän vuoksi se ei näy oikein kaikilla puhelimilla Play-sovelluksella katseltuna. Verkkoselaimella sovelluksen nimi on kuitenkin selvästi ”veikkaus”.

Sovellus haluaa tietää käyttäjänsä sijainnin ja wifi-yhteyden tiedot. Lisäksi se käynnistää automaattisesti taustalla puhelimen käynnistyessä.

Huijaussovellus on julkaistu 25. toukokuuta. Se on välillä esiintynyt suosituimpien sovellusten listalla, mutta uutisen kirjoitushetkellä huijausta ei löytynyt reippaasti yli sadan suosituimman sovelluksen joukosta.

Vastaava huijaus nähtiin myös alkuvuonna, joskin julkaisija oli eri. On silti mahdollista, että sama taho on kummankin sovelluksen takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?