Saitko tällaisen sähköpostin Netflixin nimissä? Älä vain klikkaa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Saitko tällaisen sähköpostin Netflixin nimissä? Älä vain klikkaa

Julkaistu: 9.6. 7:00

Aidontuntuinen sähköpostiviesti houkuttelee Netflix-tilaajia luovuttamaan tietonsa tilauksen keskeytymisen uhalla.

Suomalaisille lähetetään Netflixin nimissä varsin uskottavia huijaussähköposteja. Viesteissä sanotaan, että Netflix-tilaus on katkennut laskutusongelmien vuoksi.

Netflixin asiakassähköpostien ulkoasua onnistuneesti tavoittelevassa sähköpostissa on nappi, jonka klikkaaminen vie huijaussivuille. Viestin englannin kieli on hyvää.

– Viesti pyytää korttitietojen antamista ja väittää samalla, että tili olisi tänään suljettu. Pääsi myös roskapostisuodattimen läpi. Melkein menin itsekin halpaan, vaikka olen näihin huijauksiin todella hyvin perehtynyt, kertoo viestin saanut IS:n lukija.

Viestin lähettäjäksi on väärennetty Netflix, mikä tekee siitä monien silmissä uskottavan. Lähettäjän nimeä tarkemmin katseltaessa voi huomata, että Netflix-sanan l-kirjain on korvattu erikoismerkillä. Tämä helpottanee sen pääsyä roskapostisuodattimien läpi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Netflixin asiakkailta yritetään kalastella toistuvasti sekä luottokorttitietoja että Netflix-salasanoja. Myös jälkimmäiset ovat rahan arvoisia, sillä muiden käyttäjätilin tunnuksia myydään eteenpäin pimeillä markkinoilla ”Netflixin katseluoikeuksina”. Vuonna 2018 varastetun Netflix-tilin arvoksi arvioitiin 7,62 euroa.

Netflix muistuttaa huijauksista varottavilla sivuillaan, ettei se koskaan kysy asiakkailtaan käyttäjätunnuksia tai luottokortin tietoja tai pyydä maksua kolmansien osapuolten palveluiden kautta.

Mikäli olet antanut tietojasi, kannattaa Netflix-salasana vaihtaa välittömästi. Jos olet antanut maksukorttisi tiedot, tulisi sinun olla yhteydessä sen myöntäjään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?