Reuters: 9 miljoonan lento­matkustajan tietojen hakkeroinnin jäljet johtavat Kiinaan - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Reuters: 9 miljoonan lento­matkustajan tietojen hakkeroinnin jäljet johtavat Kiinaan

Julkaistu: 19.5. 22:10

Britannialainen halpalentoyhtiö EasyJet kertoi tiistaina, että hakkerit ovat päässeet käsiksi peräti yhdeksän miljoonan asiakkaan varaustietoihin.

EaseyJetin mukaan hakkereiden käsiin on päätynyt asiakkaiden sähköposti- ja varaustietoja. Lisäksi yli 2 200 asiakkaan luottokorttitiedot on viety. Kenenkään passitietoihin ei kuitenkaan ole päästy käsiksi.

Britannian valvontaviranomaiset kertoivat tiistaina tutkivansa tietomurtoa. Samalla he kehottivat lentoyhtiön asiakkaita olemaan varuillaan kalastelusähköpostien suhteen.

– Jokaisen, joka on joskus ostanut EasyJetin lentoja tulisi nyt olla erittäin varuillaan avatessaan sähköposteja, varoitti ProPrivacen tietosuoja-asiantuntija Ray Walsh BBC:lle.

Hakkeroijat saattavat yrittää hyödyntää koronapandemian vuoksi tehtäviä matkaperuutuksia.

Tietomurtoon käytetyt hakkerointityökalut ja -tekniikat viittaavat kiinalaisiin tekijöihin, kertovat uutistoimisto Reutersin tutkintalähteet. Saman hakkeriryhmän epäillään tehneen tietomurtoja useita lentoyhtiöitä vastaan viime kuukausina.

EasyJet on lentänyt Suomesta Helsingin ja Berliinin väliä. Marraskuun lopulla ehdittiin aloittaa myös lennot Manchesterista Rovaniemelle.

EasyJet aikoo ottaa yhteyttä toukokuun 26. päivään mennessä kaikkiin asiakkaisiin, joita tietomurto koskee. Lentoyhtiön mukaan kenenkään henkilökohtaisia tietoja ei ilmeisesti ole käytetty väärin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?