HPE varoittaa: Ssd-levyjä alkaa hajota joukoittain syksyllä

Ensimmäiset ssd-levyt uhkaavat hajota lokakuussa, jos korjauspäivitystä ei asenneta.

25.3.2020 13:36

Hewlett Packard Enterprise (HPE) varoittaa pahasta virheestä joissakin yrityksille suunnatuissa ssd-levyissään. Tiedotteen mukaan levyt lakkaavat pysyvästi toimimasta, kun ne saavuttavat 40 000 käyttötuntia. Se vastaa noin neljää vuotta ja puolikasta päälle. Samalla levyn kaikki tiedot menetetään.

Asiasta kirjoittavat muun muassa Bleeping Computer ja ZDNet. HPE listaa neljä ssd-malliaan, jotka tarvitsevat nyt julkaistun korjauspäivityksen toimiakseen 40 000 käyttötunnin jälkeen. Levyt ovat:

  • EK0800JVYPN

  • EO1600JVYPP

  • MK0800JVYPQ

  • MO1600JVYPR

Yhtiö ennakoi, että ensimmäiset ongelmaiset levyt saavuttavat 40 000 tunnin rajan tämän vuoden lokakuussa.

Kyseiset mallit ovat usein osa jotain HPE-tuotetta, kuten ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure ja StoreEasy 1000 Storage. Levyjä on kuitenkin myyty paikoin myös sellaisenaan.

Huolestuttavasti HPE kuitenkin sanoo myös, että ongelma ei koske ainoastaan sitä, vaan se saattaa olla olemassa joissakin muidenkin valmistajien ssd-levyissä.

Kyseessä on samankaltainen ongelma, kuin josta HPE tiedotti viime marraskuussa. Silloin tilanne oli kuitenkin pahempi, sillä eri käyttäjät ehtivät törmätä vikaan tietojaan menettäen. Vika, joka iski 32 768 käyttötunnin jälkeen, myös kosketti useampaa ssd-mallia.

Vaikka ongelma koskee siis lähinnä yrityksissä käytettyjä ssd-levyjä, on tavallisenkin käyttäjän hyvä muistaa etteivät ssd-levytkään ole ikuisia. Nämä perinteisten kiintolevyjen tilalle astuneet nopeat massamuistit tarvitsevat jonkin verran huolenpitoa, jotta niistä riittää iloa mahdollisimman pitkään.

Jutun otsikkoa korjattu 26.3. klo 13.10: HP muutettu HPE:ksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?