Avast lopettaa käyttäjätietojen keräämisen ja myymisen, sulkee Jumpshotin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Käyttäjien tietojen myynnistä nousi kohu – Avast-virustorjuntaan muutos, voimaan välittömästi

Avast ajaa alas yhtiönsä, joka kävi kauppaa virustutkan käyttäjien tiedoilla.

31.1.2020 12:47

Erittäin suosittu ilmainen virustutka Avast lopettaa Jumpshot-nimisen yhtiönsä, jonka on paljastettu myyneen käyttäjien tietoja muun muassa Googlelle, Microsoftille ja Pepsille. Äskettäin kerrottiin, miten sinänsä nimettömistä tiedoista voidaan ehkä päätellä yksittäisiä käyttäjiä ja jopa, mitä pornovideoita he ovat katsoneet.

Avast kertoi Jumpshotin sulkemisesta lehdistötiedotteella, jonka lisäksi yhtiö julkaisi Avastin toimitusjohtajan Ondrej Vlcekin kirjeen aiheesta.

– Ihmisten suojeleminen on Avastin tärkein prioriteetti ja sen pitää olla mukana kaikessa, mitä teemme liiketoiminnassamme ja tuotteissamme. Mitään muuta ei voida hyväksyä. Näistä syistä olen yhdessä johtokunnan kanssa päättänyt lopettaa Jumpshotin tietojenkeruun ja ajaa alas Jumpshotin toiminnan välittömästi, Vlcek toteaa.

– Koen toimitusjohtajana olevani henkilökohtaisesti vastuussa ja haluan pyytää anteeksi kaikilta asianosaisilta.

Toimitusjohtaja vakuuttaa kaikesta huolimatta, että Jumpshot toimi koko ajan lain puitteissa, ja Euroopan gdpr-tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Jumpshotin sulkeminen ei vaikuta Avastin virustutkien toimivuuteen, eivätkä käyttäjät näe mitään muutosta. Ei ole selvää, miten paljon rahaa Avast saattaa menettää sulkemisen vuoksi. Sulku aiheuttaa ikävyyksiä sadoille Jumpshotin työntekijöille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?