Facebook kiistää, että WhatsApp olisi syypää Jeff Bezosin puhelimen murtamiseen - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Paljastuiko WhatsAppista vaarallinen aukko? Facebook sysää muille vastuuta hakkeri-iskusta

Julkaistu: 27.1. 11:15

Facebookin viestintäjohtajan BBC:lle antaman haastattelun mukaan väitetty hyökkäys ei ollut WhatsAppin syytä.

Saudi-Arabian kruununprinssiä Mohammed bin Salmania epäillään hyökkäyksestä Amazonin toimitusjohtajan Jeff Bezosin puhelimeen. Maailman rikkaimmaksi ihmiseksi arvioitu Bezos joutui vuonna 2018 tiettävästi hakkeroiduksi WhatsAppin kautta lähetetyllä saastutetulla videolla.

Lue lisää:

Facebookin viestintäjohtaja Nick Clegg vastasi kysymykseen väitetystä hyökkäyksestä BBC:n twiittaamassa videopätkässä, josta muun muassa Gizmodo uutisoi. Cleggin vastaus on sekava, katkeileva ja poukkoileva, mutta siitä on poimittavissa yksi tärkeä yksityiskohta.

Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Clegg kiistää, että WhatsApp olisi jotenkin voinut aiheuttaa hyökkäyksen. Johtajan mukaan WhatsAppin päästä päähän -salaus on läpäisemätön, joten väitetyn hyökkäyksen on ollut pakko käyttää jotenkin hyväksi puhelimen käyttöjärjestelmää. Bezosin tapauksessa kyseessä oli iPhone X -puhelin.

Clegg vaikuttaa myös kiistävän israelilaisen hakkerointiyrityksen NSO:n osallisuuden oletettuun hyökkäykseen, joskin hänen vastauksensa BBC:n suoraan kysymykseen katkesi alkuunsa ja vaihtoi sitten suuntaa.

Viime vuonna Facebook haastoi NSO:n oikeuteen sen jälkeen, kun firman epäiltiin saastuttaneen jopa 1400 laitetta haittaohjelmalla käyttämällä hyväksi WhatsAppin haavoittuvuutta.

Jäi epäselväksi, miksi viestintäjohtaja Clegg ei vaikuttanut uskovan, että myös nyt puidussa hyökkäyksessä olisi voinut olla kyse jostakin WhatsAppin heikkoudesta.

Saudi-Arabia on kiistänyt prinssin osallisuuden väitetyssä hyökkäyksessä.