PussyCash-seksikameraverkosto säilytti yli 4000 esiintyjän tietoja avoimesti netissä, sanoo vpnMentor - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Seksisivusto jätti malliensa tiedot nettiin lojumaan – 875 000 tiedostoa

Nettikameroille esiintyvien seksityöläisten tarkkoja tietoja säilytettiin avoimesti internetissä, tietoturvayhtiö hälyttää.

4000 erotiikkamallin tiedot löytyivät netistä suojaamattomina. Kuvituskuva.

23.1.2020 12:37

PussyCash-niminen seksikameraverkosto jätti avoimeksi verkkoon 875 000 tiedostoa, jotka sisältävät tietoa yli 4000 kameramallista. Avoimiin tietoihin törmäsi tietoturvayhtiö vpnMentor, jonka havainnoista uutisoi muun muassa Softpedia.

Noin 20 gigatavun edestä tietoja säilytettiin avoimella Amazonin palvelimella Virginiassa Yhdysvalloissa. Saatavilla oli kattavasti tietoja kameroille esiintyvistä naisista, kuten täydet nimet, syntymäajat, sosiaaliturvatunnukset, luottokorttinumerot, passitiedot, sormenjäljet ja kotiosoitteet. Mukana oli myös kuvaus esiintyjien ulkonäöstä mahdollisine arpineen ja lävistyksineen.

VpnMentor pelkää tietojen olevan huomattavan vaarallisia väärissä käsissä. Ne mahdollistavat muun muassa helpot identiteettivarkaudet, kiristämisen ja näyttelijöiden kotien paikallistamisen ja ahdistelun. Tiedot voivat olla joissakin tapauksissa jopa 20 vuotta vanhoja, mutta paljastuessaan ne voivat yhä aiheuttaa suurta vahinkoa esimerkiksi ihmissuhteissa, jos perheenjäsenet eivät tienneet läheisensä aiemmasta työstä aikuisviihteessä.

VpnMentor eritteli myös maita, joista esiintyjät ovat peräisin mukaan lukien useita maita Euroopasta. Suomi ei ollut mukana, mutta tietoturvayhtiö korosti maita voivan olla listattua enemmän.

VpnMentor on julkaissut blogissaan PussyCashin vastineen. Yhtiön mukaan kyseessä oli tiedostokansio vuodelta 2013 ja siinä oli elokuvissa ja valokuvissa esiintyneiden ammattinäyttelijöiden tuottamaa mainosmateriaalia, ei sisältöä yhtiön verkkosivustolta. Yhtiön mukaan pääsy kansioon on estetty, eikä tietoja ehtinyt vuotaa vpnMentoria edemmäs.

Viime aikoina on paljastunut lukuisia kenen tahansa saatavilla olleita tietokantoja, jotka ovat sisältäneet arkaluonteisia tietoja. Marraskuussa espanjalaista seksisivustojen pyörittäjää VTS Mediaa syytettiin samankaltaisesta vuodosta, joka koski väitetysti miljoonia seksityöläisiä. Yhtiö kiisti visusti väitteet.

VpnMentor on aiemmin paljastanut muun muassa aikuisviihdesivusto Lusciousin virheen, jossa käyttäjätietoja säilytettiin huolimattomasti netissä. Tietoturvayhtiö löysi myös netistä yli 20 miljoonan Ecuadorin kansalaisen henkilötiedot.

Lue lisää:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?