Näin ihmisten osoitteet ja iät vuotivat Gigantin sivuilta – rekisterin ylläpitäjä sai kenkää - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Näin ihmisten osoitteet ja iät vuotivat Gigantin sivuilta – rekisterin ylläpitäjä sai kenkää

Gigantin mukaan sen kanta-asiakkaiden tiedot eivät vaarantuneet.

20.11.2019 15:45

Gigantti kertoo tiedotteessaan, että sen kanta-asiakasohjelman tiedot eivät vaarantuneet viikonloppuna havaitussa tietovuodossa. Viikonloppuna kävi ilmi, että elektroniikkaketjun kanta-asiakasklubin rekisteröintilomakkeen kautta oli mahdollista kaivaa pelkän puhelinnumeron tietämällä ihmisten nimi, osoite, syntymäaika, sukupuoli, kielivalinta ja tieto siitä, onko henkilöllä markkinointilupaa.

Gigantti sanoo tiedotteessaan, että verkkosivulla olleet haut kohdistuivat sen kumppani Bisnoden yhteystieto- ja henkilömarkkinointirekisteriin, jossa tietosuojaongelma ilmeni. Lomake esitäytti osoitetiedot Bisnoden rekisteristä julkisen puhelinnumeron perusteella, jotta lomakkeen täyttö olisi sujuvampaa.

Elektroniikkaketjun mukaan sen kanta-asiakasrekisteri on eri asia, eivätkä verkkosivulla tehdyt haut missään vaiheessa kohdistuneet siihen. Gigantin asiakkaita ei ollut myöskään siirretty Bisnoden tietoihin.

– Gigantin kanta-asiakkaita tai heidän tietojaan ei ole viety meidän tietokannasta Bisnoden tietokantaan, Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä vahvistaa IS Digitodaylle sähköpostitse.

Gigantti sanoo lopettaneensa Bisnoden henkilömarkkinointirekisterin käytön ja tehneensä tapahtuneesta ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle. Rekisteröintisivu on jälleen käytössä, mutta ilman Bisnoden rekisteriä.

Gigantin toimitusjohtaja Trygve Hillesland pahoittelee tapahtunutta.

– Vakuutamme, että ostosten teko Gigantissa on täysin turvallista. Emme tallenna mitään arkaluontoista tietoa asiakkaistamme. Kanta-asiakasohjelman tiedot eivät missään vaiheessa olleet vaarassa, toimitusjohtaja sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?