Monelle Disney+ -käyttäjälle kävi kalpaten: ”Ei ehtinyt kulua edes puolta viikkoa” - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Monelle Disney+ -käyttäjälle kävi kalpaten: ”Ei ehtinyt kulua edes puolta viikkoa”

Moni uuden Disney+ -tilausvideopalvelun käyttäjä on joutunut tilikaappauksen kohteeksi.

Moni uuden Disney+ -tilausvideopalvelun käyttäjä on joutunut tilikaappauksen kohteeksi.

Julkaistu: 19.11. 14:36

Disney+-suoratoistopalvelun käyttäjätilejä on päätynyt nopeasti myyntiin verkon hämäräkujilla, ZDNet kertoo.

Disneyn Netflix-haastaja Disney+ on hädin tuskin aloittanut, kun jo lukuisat sen käyttäjät ovat joutuneet tilikaappauksen uhreiksi. ZDNetin mukaan käyttäjätilejä myydään tai jopa jaetaan ilmaiseksi tuhansittain verkossa. Käyttäjät ovat valittaneet kaappauksista massoittain Twitterissä ja muualla.

– Ei ehtinyt kulua edes puolta viikkoa, ja isäni Disney+-tili on jo kaapattu. Loistavaa turvaa, Disney. Uskomatonta, tilittää Twitter-käyttäjä Jesse.

On toistaiseksi epäselvää, miten tilit on kaapattu. Joissakin tapauksessa syynä saattaa olla saman salasanan käyttö useassa verkkopalvelussa. Jos vanha salasana on vuotanut jossain aiemmassa tietomurrossa, ei konnien ole vaikea kokeilla sitä myös Disney+:ssa. Yksi mahdollisuus on, että käyttäjien laitteissa on näppäinpainalluksia nauhoittava haittaohjelma. Salasana on saatettu myös kalastella sähköpostitse.

Ei ole tiedossa, onko Disneyn omiin järjestelmiin murtauduttu. ZDNet ei ollut saanut vielä kommenttia yhtiöltä. Disney ole mahdollistanut palvelussaan kaksivaiheista tunnistusta, joka estäisi sisäänkirjautumiset pelkän salasanan tietämällä.

Toistaiseksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Hollannissa julkaistu Disney+ kärsi jo muutenkin vaikeasta alusta. Avauspäivänä moni ei edes päässyt tarjonnan pariin kysynnän yllättäessä Disneyn. Lisäksi hittisarja Simpsoneita esitettiin väärällä kuvasuhteella.

Disney+ ylitti 10 miljoonan tilaajan rajapyykin jo ensimmäisenä päivänään. Palvelu ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa. Sitä odotetaan saapuvaksi tänne alkuvuodesta 2020.