Yli 450 000 Magic: The Gathering -pelaajan tiedot löytyivät avoimina netistä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Yli 450 000 pelaajan tiedot julki, salasanat uusiksi

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.11. 12:39

Magic: The Gathering -pelaajien tietoja säilytettiin erittäin huolimattomasti, TechCrunch kertoo.

Netistä paljastui jälleen suojaamaton tietokanta, johon kenellä tahansa oli pääsy. Asialla oli erittäin suositun Magic: The Gathering -korttipelin kehittäjä Wizards of the Coast, joka jätti Amazonin palvelimille avoimesti 452 634 pelaajan tiedot, TechCrunch uutisoi.

Tiedot löysi Fidus-niminen tietoturvayritys, ja joukossa olivat pelaajien nimet, käyttäjänimet, sähköpostiosoitteet, tilin luontiaika ja käyttäjien salasanat. Ne oli tosin salattu, joten niiden avaaminen voi vaatia paljon työtä. Osa tileistä oli useita vuosia vanhoja, osa uudempia.

Tiedot olivat saatavilla arviolta syyskuun alkupuolelta lukien, mutta Wizards of the Coast ei usko kenenkään käyttäneen tietoja väärin. Tietokannassa olleet pelaajat pakotetaan joka tapauksessa vaihtamaan salasanansa.

Käyttäjätietojen huolimattomasta säilyttämisestä on saatu viime aikoina pari muutakin esimerkkiä. Espanjalaista seksikamerapalvelujen ylläpitäjää syytettiin jopa miljoonien käyttäjätietojen vaarantamisesta.

Tätä ennen ohjelmistokehittäjä Adobe oli ehtinyt jäädä kiinni omasta mokastaan, joka päästi katsomaan vapaasti 7,5 miljoonan käyttäjän tietoja.