Google myönsi epäonnistuneensa – ratkeaako Play-kaupan suurin ongelma lopulta?

Google ei pystynyt suojaamaan Play-kauppaansa haittaohjelmilta yksin. Nyt apua haetaan ulkopuolelta.

Google yrittää saada Play-kaupan haittaohjelmaongelmaa kuriin nyt ulkopuolisten kumppanien avulla.

10.11.2019 16:00

Ylimääräiset silmäparit pääsevät vahtimaan Androidin virallista sovelluskauppaa haittaohjelmien varalta Googlen ottaessa lusikan vihdoin kauniiseen käteensä. Google kertoi blogissaan uudesta yhteenliittymästä nimeltä App Defense Alliance, joka syventää selvästi yhtiön yhteistyötä mobiilitietoturvan ammattilaisten kanssa.

– Teemme yhdessä töitä pysäyttääksemme pahat sovellukset ennen kuin ne tavoittavat käyttäjien laitteet, julistaa Androidin tietoturvajohtaja Dave Kleidermacher.

Google Playn ikiaikainen ongelma on ollut sovelluskauppaan pääsevät haitalliset sovellukset, vaikka Google on yrittänyt taistella niitä vastaan eri konstein. Yhtiö ei ole kuitenkaan saanut haittaohjelmaa kuriin, sillä Playsta on löytynyt toistuvasti vaarallisia tai sellaiseksi päivittyneitä sovelluksia.

Lue lisää:

Android on Googlen mukaan käytössä yli 2,5 miljardissa laitteessa, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen rikollisille.

Nyt mukaan tulevat tietoturvayritykset ESET, Lookout ja Zimperium. Tavoitteena on havaita haitalliset sovellukset ennen kuin ne edes pääsevät Playhyn. Google kytkee omat suojauksensa yhteen kumppaniyritysten virustutkien kanssa.

– Kumppanit analysoivat tietoja ja toimivat toisina, ratkaisevina silmäpareina ennen sovelluksen julkaisemista Play Kaupassa, Kleidermacher hahmottaa.

Google ei blogissaan sanonut, aikooko se ottaa hankkeeseen lisää kumppaneita tulevaisuudessa. Epäselvää on silti, miten yhteistyö tepsii yhteen Play-kaupan viheliäisimmistä uhkista – sovelluksiin, jotka julkaistaan puhtoisina mutta muutetaan myöhemmin haitallisiksi päivityksellä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?