Pidä varasi tietokoneen ruudulle pomppaavan ilmoituksen kanssa – ”Sinulla on 5 minuuttia aikaa”

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Firefoxin käyttäjiä vastaan hyökätään ärsyttävällä huijauksella, jonka ei pitänyt enää onnistua.
”Hei, täällä Windows-tuki. Soita meille viidessä minuutissa tai teemme tietokoneestasi toimimattoman.”

Tämä on pähkinänkuoressa uusi Firefox-huijaus, josta ZDNet kirjoittaa. Huijauksen huomasi Malwarebytesin Jérôme Segura, joka esittelee sitä ruutuanimaation kera Twitterissä.
Kyseessä on jo aiemmin nähty ”teknisen tuen” vedätys, jossa huijarit tekeytyvät Microsoftin asiakaspalveluksi. Huijaus käytännössä estää käytön esittämällä ruudulla huijausilmoituksen, josta ei pääse eroon sulkematta selainta Windowsin Tehtävienhallinnan kautta.
Huijauksessa esitetään isolla fontilla puhelintukinumero, johon vaaditaan soittamaan koska käyttäjällä on muka laiton Windows-lisenssi. Tekaistun varoituksen mukaan kyseessä on piraattiversio, joka on hakkeroitu levittämään viruksia.

– Pyydämme soittamaan meille 5 minuutissa, jotta voit estää tietokoneesi kytkemisen pois päältä, huijausviestissä sanotaan.

Segura ei kertonut, mitä väärään tukinumeroon soittamisesta seuraa, mutta ei varmasti mitään hyvää. Hyvin todennäköisesti käyttäjiltä kysellään henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanoja tai luottokortin numeroa.

Vastaavissa mikrotukihuijauksissa uhrit on ohjattu myös puhelimitse asentamaan koneelleen haittaohjelma.

Erikoista on se, että Firefoxin piti olla jo suojassa tällaisilta hyökkäyksistä kesäisen päivityksen jälkeen. Seguran mukaan näyttää siltä, että konnat keksivät keinon kiertää Firefoxin suojaus, jota selainkehittäjä Mozilla on parhaillaan paikkaamassa uudelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt