Windows 10 saa lisäturvaa: Tarkista onko jo tietokoneessasi

Julkaistu:

Windows 10
Peukaloinnin torjunta on hyvinkin jo tullut sinullekin. Microsoft kertoo, mistä on kysymys.
Microsoft otti uudet keinot käyttöön Windows 10:n suojaamiseksi rikollisilta ja muilta kybermaailman pahantekijöiltä. Yhtiön mukaan käyttöjärjestelmään alettiin lokakuussa levittää laajasti uutta toimintoa nimeltä Tamper protection, suomeksi Peukaloinnin torjunta.

Microsoft viittaa esimerkiksi Nodersok-haittaohjelman kaltaisiin uhkiin, jotka pyrkivät estämään Windows Defender -virustutkan toiminnan tai hämäämään epäilyttävän toiminnan seurantaa.
Peukaloinnin torjunnan on tarkoitus estää luvattomat ja haitalliset muutokset Windowsin tietoturvaominaisuuksiin, jotta tietokoneen suojaus ei pettäisi. Yhtiö riemuitsee, että toiminto on nyt tavallisten käyttäjien saatavilla ja se on päällä automaattisesti. Toiminto tosin julkaistaan portaittain, joten kaikilla sitä ei vielä välttämättä ole.

Voit tarkistaa tilanteen kirjoittamalla Windowsin alapalkin suurennuslasiin virusten ja uhkien torjunta ja valitsemalla samannimisen hakutuloksen. Siellä etsi kohta Virusten ja uhkien torjunta-asetukset, ja paina Asetusten hallinta. Vieritä avautuvaa sivua alas. Peukaloinnin torjunnan pitäisi näkyä Automaattinen mallin lähettäminen -kohdan alapuolella.

Peukaloinnin torjuntaa on tavattu myös Windows 10:n suomenkielisissä kopioissa. IS Digitodayn testikoneessa asetusta ei kuitenkaan vielä ollut. Siinä tosin ajettiin Windows 10:n hieman vanhempaa versiota 1809 ja sillä saattaa olla vaikutusta asiaan.

Jos et löydä toimintoa, saanet sen verrattain pian pitämällä Windows 10:n ajan tasalla. Jos asetus on sinulla jo, se kannattaa jättää päälle. Microsoft luonnehtii toimintoa kriittiseksi kotikäyttäjien tietoturvasta huolehtimiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt