Suosikkiselaimista uudet versiot: Tärkeä päivitys salasanoistaan huolestuneille

Chrome ja Firefox alkavat hälyttää kirjautumistietojen vaarantumisesta, The Next Web kertoo.

23.10.2019 11:07

Sekä Google että Mozilla julkaisivat juuri uudet versiot Chrome- ja Firefox-selaimista. Yksi merkittävä uudistus koskee vuotaneista salasanoista varoittamista. Asiasta kertoo The Next Web -uutispalvelu.

Toiminnot tarkoittavat, että selaimiinsa kirjautuneet käyttäjät voivat saada hälytyksiä, kun Chrome tai Firefox tietävät jonkun heidän tunnuksistaan vuotaneen jonkin tietovuodon yhteydessä.

Chromeen ja Firefoxiin nyt suoraan upotettuja toimintoja on aikaisemmin voinut käyttää asentamalla selaimiin lisäosan.

Lue lisää:

Chromessa salasanavahti tosin edellyttää toistaiseksi kokeellisten toimintojen valikossa käymistä, eikä sitä yleensä suositella kokemattomille käyttäjille. Siellä pitää etsiä toiminto nimeltä Password Leak Detection kirjoittamalla sen nimeä hakukenttään ja asettamalla se asentoon Enabled. Selain pitää käynnistää uudestaan.

Hieman epäselväksi jäi, miten automaattista salasanojen vaarantumisesta kertominen on. Ainakin Chromessa se on tähän asti edellyttänyt, että käyttäjä yrittää ensin kirjautua johonkin verkkopalveluun tunnuksilla, joiden tiedetään vuotaneen.

Chromen uusi versio on 78 ja sen saa painamalla oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitsemalla Ohje > Tietoja Google Chromesta. Jos selain ei ole jo ajan tasalla, tämä käynnistää sen päivityksen.

Firefoxissa päivittäminen tapahtuu samalla tavalla menemällä oikean yläkulman kolmen vaakaviivan kautta kohtaan Ohje > Tietoja Firefoxista.

Firefox sai päivityksen myötä muitakin tietoturvaa edistäviä toimintoja. Se suojaa nyt entistä paremmin sosiaalisen median palvelujen, kuten Facebookin tai Instagramin tai Youtuben, harjoittamalta seurannalta ja antaa käyttäjän nähdä, mitä seurantaa on estetty ja miten paljon. Lisää tästä kertoo muun muassa Techspot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?