Googlen huippupuhelimesta paljastui paha ongelma: Voidaan avata omistajan nukkuessa – ja ehkä kuoltua

Julkaistu:

Kasvontunnistus
Samsung sai seuraa Googlesta puhelimissa, joiden lukituksen avaaminen on naurettavan helppoa. Asiasta kertoo BBC.
Googlen vastikään julkistaman Pixel 4 -huippupuhelimen kasvontunnistus on pahasti vajavainen. BBC testasi ja vahvisti eri ihmisillä, että kasvontunnistus hyväksyy omistajan naaman, vaikka tämän silmät olisivat kiinni. Käytännössä joku toinen voi päästä käsiksi puhelimen tietoihin esimerkiksi omistajan nukkuessa tai mahdollisesti jopa kuoltua.

BBC:n toimittaja Chris Fox esitteli ongelmaa Twitterissä videon kera.
Jos et näe yllä olevaa Twitter-päivitystä, voit katsoa sen tästä.

Tunnettu Facebook-hakkeri Jane Manchun Wong vitsaili kommenteissa, ettei Fox itse asiassa todistanut avaamisen toimivan omistajan kuoltua.
Jos et näe yllä olevaa Twitter-päivitystä, voit katsoa sen tästä.

Toisen kommentoijan teorian mukaan avaaminen ei välttämättä onnistu, jos toiminto käyttää infrapunaa tunnistaakseen kohteen lämmön.

Puhelinta ei ole vielä julkaistu myyntiin, mutta arvostelukappaleen toiminta vastaa Googlen mukaan lopullista puhelinta. Tunnistusta ei ole ainakaan aluksi mahdollista pakottaa hyväksymään vain kasvot, joissa silmät ovat näkyvissä. Ongelmasta huolimatta Google väittää, että kasvontunnistus täyttää vahvan biometrisen tunnistuksen turvavaatimukset.

Google kertoo puhelimen tukisivuilla, että "joku muu voi myös avata lukituksen pitämällä puhelinta kasvojesi edessä, vaikka silmäsi olisivat kiinni". Ohjeena on säilyttää puhelinta turvallisessa paikassa kuten etutaskussa. Toinen keino on lopettaa kasvontunnistuksen käyttö kokonaan käyttämällä lukitustilaa.

Aiemmin tällä viikolla ihmeteltiin Samsungin kärkimallin Galaxy S10:n ongelmaa sormenjälkien tunnistuksessa. Yhtiön myöntämä ongelma mahdollistaa puhelimen avaamisen täysin väärillä sormilla, mutta korjaus on luvattu jakeluun pian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt