Samsungin huippupuhelimessa nolo virhe – uusi ”vallankumouksellinen” tekniikka pettää pahasti

Julkaistu:

Sormenjälkitunnistus
Samsungin Galaxy S10 -puhelimen sormenjälkilukon voi ohittaa hämmästyttävän helposti.
Samsungin lippulaivapuhelimesta Galaxy S10:stä on paljastunut paha ongelma. Puhelimen sormenjälkilukitus on mahdollista ohittaa ilman oikean käyttäjän sormenjälkeä. Etenkin ulkopuolisen valmistajan näyttösuojaa käytettäessä laite voi hyväksyä vieraan ihmisen sormenjäljen päästäen tämän käsiksi puhelimen tietoihin, brittiläinen Sun-lehti kertoi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Samsung on vahvistanut ongelman ja sanoo korjauksen olevan tulossa pian. Se jaetaan puhelimiin ohjelmistopäivityksenä. Yhtiön mukaan ongelma liittyy näyttösuojien kuviointiin, jotka puhelin tunnistaa osana sormenjälkeä. Tilanne on Samsungille nolo, sillä yhtiö on kehunut näyttöön upotettua ja ultraääntä käyttävää sormenjälkianturia "vallankumoukselliseksi".

Samsungin sormenjälkitunnistus on ennenkin todistettu vajavaiseksi, sillä sitä on voinut huijata väärennetyillä sormenjäljillä. Sama ongelma havaittiin tosin myös Applen iPhoneissa.
Tässä tapauksessa lukituksen pystyy kuitenkin avaamaan täysin väärillä sormenjäljellä tehden ongelmasta hälyttävän.

Myös Samsungin toinen lippulaivamalli, taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Fold, on herättänyt epäilyksiä äskettäin suoritettujen kuritustestien jälkeen. Näyttö ei kestänyt niin montaa taittokertaa kuin Samsung on luvannut.
Testejä on tosin arvosteltu siitä, että jatkuva ja koneellinen näytön taittelu tuskin vastaa tosielämän käyttöä ja voi saada näytön pettämään nopeammin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt