Jopa 26 miljoonan luottokortin tiedot vuotivat julki nettiin – myös hyvä asia korttien käyttäjille

Julkaistu:

Luottokortit
Kymmenet miljoonat luottokorttien käyttäjät saattavat säästyä huijauksilta hakkeri-iskun ansiosta.
Noin 26 miljoonan luottokortin tiedot vuotivat julki verkkoon, kun varastettuja korttitietoja myyvä rikollisen verkkokauppa joutui hakkerien murron kohteeksi, kertoo tietoturvatutkija Brian Krebs blogissaan.

Kymmenien miljoonien luottokorttitietojen vuotaminen julki vaarantaa toki niiden käyttäjät, mutta asiassa on hyvätkin puolensa. Aiemmin vuotaneet kortit olivat lähinnä niitä myyvien ja ostavien rikollisten tiedossa, mutta nyt tiedot on välitetty luottokorttiyhtiöille, jotka voivat mitätöidä vuodetut kortit ja vaihtaa asiakkailleen uudet niiden tilalle.

Varastettuja luottokortteja seuraavan Gemini Advisory -yhtiön mukaan vuoto on merkittävä, sillä kaikkiaan pimeillä markkinoilla on välitetty noin 87 miljoonan luottokortin tietoja, Krebs kertoo. Tuoreessa vuodossa paljastui siis noin kolmannes rikollisten välittämistä korttitiedoista, jotka saadaan nyt pois markkinoilta.

Osa vuotaneista luottokorteista on poistettu käytöstä jo aiemmin, mutta Krebsin arvion mukaan noin 14 miljoonaa vuotaneista korteista olisi edelleen käytössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt