Päivitä WhatsApp heti – näin tarkistat, oletko turvassa

Julkaistu:

WhatsApp
Sovelluksessa ollut haavoittuvuus on mahdollistanut viestihistorian urkkimisen.
Facebookin omistama WhatsApp-pikaviestipalvelu on korjannut mobiilisovelluksestaan tietoturva-aukon, joka on mahdollistanut käyttäjän tietojen urkkimisen puhelimelta. Asiasta kirjoittaa muun muassa CNN.

Urkinta on ollut mahdollista lähettämällä uhrille gif-kuva. Kuvan avaaminen katsottavaksi on mahdollistanut viestihistorian urkkimisen puhelimesta. Haavoittuvuus on ollut sekä sovelluksen Android- että iOS-versiossa. Android-puhelimissa haavoittuvuus on koskenut käyttöjärjestelmän yleisiä versioita 8.1 ja 9.

WhatsApp on julkaissut ongelman korjaavan päivityksen. Facebookin edustaja sanoi CNN:lle, että haavoittuvuutta ei uskota käytetyn hyökkäyksissä.

Sovelluksen päivittyminen on syytä tarkistaa käsin, sillä kaikki käyttäjät eivät saa päivityksiä puhelimiinsa heti niiden ilmestyttyä.

Androidissa tämä tapahtuu menemällä Play-kauppaan, valitsemalla vasemman ylälaidan 3 viivan valikko, klikkaamalla ”omat sovellukset ja pelit” sekä päivittämällä WhatsApp (ja mielellään muutkin sovellukset).

IPhonessa vastaava tehdään menemällä App Storeen, valitsemalla päivitykset ja klikkaamalla WhatsAppia.

Haavoittuvuuden löytänyt hakkeri, nimimerkiltään Awakened, kertoo blogissaan WhatsAppin korjanneen haavoittuvuuden versiossa 2.19.244. Jos WhatsAppisi versionumero on tuo tai sitä suurempi, olet turvassa.

Asian voi tarkistaa sovelluksessa valitsemalla oikean yläkulman pistevalikko > asetukset > ohje > sovelluksen tiedot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt