Tallennatko salasanasi Chromeen? Tämä sinun on hyvä tietää

Julkaistu:

Salasanat
Googlen salasananhallinta osaa jatkossa tarkistaa, onko salasana turvallinen.
Google tuo ihmisten käyttöön palvelun, joka tarkistaa onko joku näiden käyttämistä salasanoista päätynyt julkisuuteen tietovuotojen yhteydessä. Asiasta kirjoittaa muun muassa Zdnet.

Palvelu toimii siten, että se vertaa käyttäjän Chrome-selaimeen tallentamia salasanoja tunnettuihin salasanavuotoihin. Mikäli palvelu löytää tällaisia, se antaa varoituksen. Se toimii siis samalla tavalla kuin haveibeenpwned-verkkopalvelu, jossa salasanojaan on voinut tarkistuttaa jo aikaisemmin.
Googlen uusi palvelu on nimeltään Salasanojen tarkistus (Password checkup). Se on tällä hetkellä käytettävissä verkkoselaimella osoitteessa passwords.google.com sekä Android-puhelimissa Google-sovelluksella. Se tulee myöhemmin myös osaksi Chrome-selainta.


On tärkeää huomata, että Google tekee tarkistuksen ainoastaan sellaisille salasanoille, jotka käyttäjä on tallentanut ollessaan kirjautuneena Chrome-selaimeen.

Selaimeen kirjautuminen on eri asia kuin Googlen palveluihin, kuten Gmailiin, kirjautuminen selainta käyttäen. Tämä hämmentää monia ihmisiä, sillä Google ole tehnyt eroa kovin näkyväksi.


Pöytäkoneella Chromeen kirjaudutaan sisään klikkaamalla osoitepalkin oikealla puolella olevaa henkilökuvaketta. Puhelimella vastaava tapahtuu klikkaamalla osoitepalkin oikealla puolella olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitsemalla asetukset. Tämän jälkeen otetaan synkronointi käyttöön.

Kun kirjaudut Chromeen, tallennetut salasanasi siirretään Googlen palvelimelle ja ne ovat käytössä kaikilla laitteilla, joissa kirjaudut sisään Chrome-selaimella. Jos tallennat salasanasi Chromeen, muttet kirjaudu Chromeen, salasana tallentuu vain sille koneelle.

Ollaksesi kirjautuneena Chrome-selaimeen, sinun ei tarvitse olla kirjautuneena Googlen palveluihin ja päinvastoin.

Firefox on tuonut jo aikaisemmin vastaavanlaisen toiminnon omaan nettiselaimeensa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt