Asiantuntija: Vanha tekniikka mahdollistaa tekstiviestihyökkäyksen

Julkaistu:

Tietoturva
Simjacker-hyökkäyksen ei uskota koskettavan suomalaisia puhelimenkäyttäjiä.
Maailmalla havaittu tekstiviestihyökkäys Simjacker koskee arviolta ainakin 30 maata, joissa asuu yli miljardi ihmistä. Tietoturva-aukko mahdollista jopa puhelimen kaappaamisen käyttäjälle näkymättömillä tekstiviesteillä.
Traficomin alaisen Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan suomalaisten ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan.

– Tässä on tilannetta seurattu, ja vaikuttaisi siltä, että tämä ei kosketa suomalaisia sim-kortteja, Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Ilkka Sovanto kertoo IS Digitodaylle.

Sovannon mukaan koko hyökkäyksen mahdollisti se, että mobiiliteknologiassa on roikotettu mukana turhia ja vanhentuneita ominaisuuksia. Tässä tapauksessa hyökkäyksessä käytetään hyväksi sim-korttien vanhaa ohjelmistoa nimeltä S@T Browser.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan tätä teknologiaa ei Suomessa käytetä.

Hyökkäyksen havainnut AdaptiveMobile Security sanoi olevansa aika varma siitä, mikä taho on Simjackerin taustalla. Nimiä ei kuitenkaan sanottu.

Sovannolla ei ole esittää arvausta mahdollisista tekijöistä. Hän ei kuitenkaan täysin niele AdaptiveMobilen väitettä, että Simjacker edustaa tekstiviestipohjaisissa hyökkäyksissä samanlaista loikkaa kuin fyysistä tuhoa aiheuttanut Stuxnet edusti tietokoneissa.

– En ehkä lähtisi allekirjoittamaan ihan tällaista. Mutta onhan tämä nyt selkeästi sellainen asia, johon varmasti nyt viimeistään maailmalla kiinnitetään huomiota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt