Varo petollista tekstiviestiä – erehdys maksaa 69,95 € kuukaudessa

Julkaistu:

Tilausansat
Postin nimissä lähetetään huijausviestejä, joissa vaaditaan ”paketin tullausta”. Kyseessä on tilausansa.
Postin nimissä lähetetään parhaillaan suomalaisille huijaustekstiviestejä. Puhelimeen saapuvassa viestissä kehotetaan klikkaamaan linkkiä, ja suorittamaan ”postipaketin tullaus”.

Huijausviestin sisältö on seuraava:

Hyvä asiakas, pakettiasi ei voitu toimittaa 6.9.2019, koska tullimaksuja ei ole maksettu. Seuraa ohjeita: http://[OSOITE POISTETTU].

Jos puhelimessa on ennestään aitoja Postin saapumisilmoituksia, ne menevät samaan viestiketjuun näiden kanssa. Huijausviestin lähettäjän osoite on väärennetty.

Linkin klikkaaminen johtaa verkkosivulle, jolla käytetään Postin logoa. Eteenpäin klikkaaminen vie toiselle sivulle, jossa pyydetään maksukortin tietoja 4,95 euron maksun suorittamiseksi. Kyseessä on todellisuudessa paljon tätä kalliimmaksi käyvä tilausansa.

Sivun näkyvän osan ulkopuolella kerrotaan pienellä tekstillä, että kyseessä kuukausitilaus HealthyBuddy.eu-palveluun. Kolmen päivän kuluttua maksutietonsa antaneilta aletaan veloittaa kuukausittaista 69,95 euron maksua.

Postin nimissä on lähetetty viime aikoina paljon huijausviestejä.

Aito postilähetysten tuontitullaus tapahtuu Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa. Mahdolliset verot ja tullausmaksut maksetaan suojattuna verkkomaksuna tullausprosessin lopuksi. Posti tai Tulli eivät ikinä kysy asiakkaiden maksukorttitietoja suoraan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt