Chromesta paikattiin miljardit käyttäjät vaarantanut aukko – tarkista selaimesi versio

Julkaistu:

Chrome
Google korjasi Chrome-selaimestaan haavoittuvuuden, jolla koko tietokoneen voi kaapata haittaohjelmilla. Kotikäyttäjille uutiset ovat parempia.
Miljardien ihmisten käyttämästä Google Chrome -verkkoselaimesta löytyi uhkaava haavoittuvuus, voittoa tavoittelematon järjestö Center for Internet Security (CIS) varoittaa. Aiheesta kirjoittaa muun muassa Threatpost.

Tiedotteen mukaan haavoittuvuus voi pahimmillaan päästää hyökkääjän asentamaan tietokoneeseen ohjelmia, muuttamaan tai tuhoamaan tietoja tai luomaan uusia käyttäjätilejä täysin käyttöoikeuksin.

Uhka arvioidaan korkeaksi suurille ja keskikokoisille julkisille organisaatioille ja yrityksille. Tavallisten kotikäyttäjien osalta uhka on järjestön mukaan pieni, mutta ei olematon. Todellisista hyökkäyksistä ei ole toistaiseksi ollut havaintoja.

Aukko sijaitsee Chromen käyttämässä Blink-selainmoottorissa, joka on osa laajempaa Chromium-ohjelmistoa, johon myös Microsoftin uusi Edge-selain perustuu. Chromea yksin koskevaan aukkoon voidaan iskeä houkuttelemalla uhri haitalliselle verkkosivulle.

Aukko on korjattu Chromen versiossa 76.0.3809.132 Windowsille, Macille ja Linuxille. Käyttäjät voivat tarkistaa oman versionsa painamalla Chromessa oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitsemalla Ohje > Tietoja Google Chromesta.

Chrome-selaimen pitäisi päivittyä automaattisesti ilman käyttäjän toimia. Jos oma selaimesi peustuu vielä vanhempaan versioon, saat uusimman version yksinkertaisesti vierailemalla mainitulla Tietoja Google Chromesta -sivulla. Se käynnistää selaimen päivityksen, jos sellainen on tarjolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt