Huomio, iPhone-käyttäjä – asenna tämä päivitys heti

Julkaistu:

Apple
Apple jakaa uutta tietoturvapäivitystä iPhoneen ja muihin iOS-laitteisiin. Se tulee asentaa viipymättä.
Apple on paikannut jo toisen kerran saman haavoittuvuuden muun muassa iPhonen käyttämästä iOS-käyttöjärjestelmästä. Apple julkaisi maanantaina iOS:n version 12.4.1, jossa yhtiö korjaa vakavan haavoittuvuuden iOS:n ytimestä.

Asiasta uutisoi muun muassa Tom's guide. Applen mukaan haavoittuvuus voi mahdollistaa haitallisen koodin ajamisen uhrin puhelimessa täysin käyttövaltuuksin. Tätä varten uhrin puhelimeen pitää ujuttaa haitallinen sovellus.

Kyseessä on sama aukko, jonka Apple paikkasi jo toukokuussa. Se tuli kuitenkin epähuomiossa takaisin iOS:n versiossa 12.4. Tässä yhteydessä iOS:ään julkaistiin pitkästä aikaa myös niin sanottu jailbreak, eli keino avata puhelimen ohjelmistolukko ulkopuolisten sovellusten asentamiseksi.
Jailbreakin julkaissut hakkeri Pwn20wnd saa Applelta kiitokset avunannosta. Hakkeri tosin itse huutaa Twitterissä, että kenenkään ei pitäisi asentaa 12.4.1:tä, koska se rikkoo jailbreakin.

Käyttäjien tulisi silti ehdottomasti asentaa iOS:n uusin versio viipymättä. Voit löytää sen menemällä laitteen asetuksiin ja sitten seuraamalla polkua Yleiset > Ohjelmistopäivitys. Voit myös yksinkertaisesti painaa Asenna nyt, jos laitteen näytöllä näkyy ilmoitus päivityksen saatavuudesta.

IOS 12.4.1 ilmestyi iPhone 5:lle ja sitä myöhemmille Applen puhelimille, iPad Airille ja myöhemmille Applen tableteille ja iPod touchin kuudennelle sukupolvelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt