Harmittomalta vaikuttava huijaus yleistyy – Poista oudot varmistusviestit

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Voimia kerännyt sähköpostihuijaus ei noudata ihan totuttua kaavaa, Bleeping Computer kertoo. Vastaanottajan tulee olla silti varuillaan.
Sähköpostihuijaus, joka houkuttelee perumaan olemattomia tilauksia, on voimistunut viime aikoina, kertoo Bleeping Computer. Englanninkielisissä viesteissä on otsikkona jotain tilauksen perumisesta tyyliin Confirm your unsubscribe request.

Viesteissä ei kerrota, mistä tilauksesta on kysymys. Sähköpostien muotoilu vaihtelee ja niissä on enemmän tai vähemmän uskottava nappi väitetyn tilauksen perumiseksi.
Usein tällaisia huijareiden nappeja tai linkkejä painamalla päätyy huijaussivustolle, joka kyselee arkaluonteisia tietoja kuten salasanoja. Tässä tapauksessa napin painaminen avaa yksinkertaisesti vastausikkunan sähköpostiohjelmaan. Vastaanottajiksi on automaattisesti valittu 15–20 osoitetta, jotka ovat luultavasti huijareiden hallussa.

Ei ole tiedossa, miksi huijaus on toteutettu tällä tavalla ja mitä olemattoman tilauksen perumisesta vastausviestin lähettämällä seuraa. Yksi mahdollisuus on, että huijarit pyrkivät tällä tavalla löytämään aktiivisia sähköpostiosoitteita ja/tai sellaisia vastaanottajia, joita voi olla tavallista helpompi huijata myöhemmin luovuttamaan esimerkiksi luottokorttitietojaan.

Niin tai näin, tämäkin sähköposti tulee hävittää muiden roskapostien tavoin, eikä siihen pidä missään tapauksessa vastata edes uteliaisuuttaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt