Microsoft haluaa näyttää salasanasi – uusi kikka myös Chrome-selaimeen

Julkaistu:

Salasanat
Microsoft suunnittelee selaimiin toimintoa, joka näyttää tarvittaessa käyttäjän salasanan. Asiasta kertoi Chrome Story.
Microsoft on tekemässä uusiksi Edge-nettiselaintaan käyttämällä hyväksi Chromium-nimistä "moottoria". Sama teknologia hyrrää myös esimerkiksi Google Chromessa. Nyt Microsoft esittää Chromiumiin uutta toimintoa, Chrome Story bongasi.

Toiminto vaikuttaisi olevan salasanakentän viereen verkkosivulla ilmestyvä nappi, joka esittäisi kenttään kirjoitetun tekstin sen sijaan, että siinä näkyisi vain salasanan piilottavia palloja. Tämä toiminto on entuudestaan tuttu nykyisestä Edgestä ja jopa sitä edeltäneestä Internet Explorerista.

Kaavailtu ja mahdollisesti vain suunnitelman asteelle jäävä toiminto on herättänyt pelkoja tietoturvasta. Mutta kyse tuskin on siitä, että nappia painamalla selain esittäisi salasanan automaattisesti oikeassa muodossaan.

Ainakin nykyisessä Edgessä silmän painaminen näyttää kaiken, mitä kenttään on sillä hetkellä kirjoitettu – oli se oikea salasana tai ei. Tällaisenaan toiminto voi helpottaa tilanteita, joissa kirjautuja ei ole varma oikeinkirjoituksestaan.
Edgeen on tulossa muitakin uusia toimintoja. Yksi on selaimissa itsestään käynnistyvän videon estäminen, kertoo OnMSFT.

Lisäksi Microsoft testaa useita yrityksille suunnattuja toimintoja, joista jotkut saattavat toki olla hyödyllisiä muillekin. ZDNetin mukaan niiden joukossa on muun muassa selaimeen integroitu tuki pdf-asiakirjoille ja tuki kertakirjautumiselle useilla eri käyttäjäprofiileilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt