Hakkerit iskivät it-yritykseen - seurauksena mahdollisesti Venäjän tiedustelupalvelun pahin tietovuoto

Julkaistu:

Hakkerit
Hakkerit iskivät Venäjän tiedustelupalvelulle töitä tekevään yhtiöön, ZDNet kertoo.
Suurvallat pitävät tekemisensä verkossa kernaasti vain omana tietonaan. Nyt hakkerit onnistuivat kuitenkin varastamaan joitakin Venäjän kybersalaisuuksista, yhdysvaltalainen ZDNet-uutissivusto kertoo.

Iskun kohteena oli Venäjän tiedustelupalvelu FSB:lle töitä tekevä SyTech, jolta vietiin arviolta jopa 7,5 teratavua tietoa. Tyypilliselle kuluttaja-pc:lle mahtuvat tiedot lasketaan yleensä sadoissa gigatavuissa. 1000 gigatavua on yksi teratavu.

Hyökkääjäksi ilmoittautui ryhmä nimeltä 0v1ru$, joka myös sotki yrityksen verkkosivut. Tempusta sittemmin vuotaneiden tietojen perusteella SyTech teki töitä niin sanotun Tor-verkon liikenteen salauksen purkamiseksi ja siten sen käyttäjien tarkkailemiseksi.
Tor-verkkoa käyttävät haluavat usein pysyä visusti piilossa ja voivat olla esimerkiksi tietosuojaansa visusti vaalivia edistyneempiä tietokoneen käyttäjiä, toisinajattelijoita – tai toisaalta myös rikollisia.

Lisäksi SyTechillä oli tiettävästi hankkeet Facebook- ja LinkedIn-käyttäjien tietojen keräämiseksi ja esimerkiksi p2p-, eli vertaisverkkoihin tunkeutumiseksi huomaamatta.

Forbes-lehti lainasi venäjänkielistä BBC Russian artikkelia, jonka mukaan kyseessä saattaa olla Venäjän tiedustelupalvelujen pahin tietovuoto koskaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt