Telia ja Oikotie varoittavat huijauksista: Varo yllättävää verkkokyselyä ja WhatsApp-viestejä

Julkaistu:

Oikotie
Telian nimissä tehdystä huijauksesta eroon pääseminen voi vaatia muutamaa varokeinoa. Oikotien käyttäjien tunnuksia kalastellaan WhatsApp- ja tekstiviesteillä.
Nettihuijarit eivät ole kesälomalla, mutta he selvästi toivovat netinkäyttäjien varovaisuuden unohtuneen vapaalla.

Sekä operaattori Telia että verkkopalvelu Oikotie varoittavat käynnissä olevista huijauskampanjoista, joilla yritetään urkkia ihmisten tietoja.

– Netissä liikkuu Telian nimellä ja logolla varustettuja huijausviestejä, Telia varoittaa verkkosivuillaan.

– Viesteissä pyydetään vastaamaan kyselyyn ja luvataan vastaajille arvokkaita palkintoja. Viestit eivät ole Telian lähettämiä, eikä Telialla ole muutenkaan niiden kanssa mitään tekemistä. Ethän siis klikkaa kyselyihin tai varsinkaan anna henkilö- tai luottokorttitietojasi niihin.

Telian nimissä on nähty muun muassa virheitä vilisevällä suomenkielellä kirjoitettu kampanja, joka voi aueta yllättäen sekä puhelimien että tietokoneen nettiselaimeen. Sivulla väitetään Telian viettävän juhlapäivää, ja tämän vuoksi antaneen käyttäjän ip-osoitteen perusteella hänelle palkinnoksi esimerkiksi Apple Watch -älykellon. Kyseessä on ilmeisesti uusi versio heinäkuun alussa havaitusta huijauksesta. Vain operaattorin nimi on vaihdettu DNA:sta Teliaksi.

Huijaussivu saattaa olla sitkeä, sillä se voi ponnahtaa selaimeen näkyviin myös uudestaan. Kannattaa siis lukea Ilta-Sanomissa heinäkuun alussa julkaistusta jutusta, miten huijauksesta pääsee eroon.
Telia kertoo ryhtyneensä toimiin saadakseen viestit poistettua.

Oikotie-tunnuksia urkitaan tekstiviesteillä

Oikotie-palvelu taas varoittaa sen nimissä lähetetyistä teksti- ja WhatsApp-viesteistä, joissa vastaanottajaa pyydetään kirjautumaan palveluun hyväksymään muuttuneita henkilötietojen käyttöehtoja.

– Jos saat tällaisen viestin, älä avaa viestissä olevaa linkkiä. Linkki ohjaa huijaussivustolle, Oikotie varoittaa.

– Oikotie ei pyydä käyttäjiään kirjautumaan palveluun tekstiviestien tai WhatsApp -viestien välityksellä.

Palvelu neuvoo niitä, jotka jo epäilevät antaneensa tietojaan huijareille, ottamaan yhteyttä Oikotien asiakaspalveluun puh. 010 808 840 tai sähköpostilla oikotie.asunnot@sanoma.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt