Firefox-käyttäjät ovat välittömässä vaarassa – päivitä heti - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Firefox-käyttäjät ovat välittömässä vaarassa – päivitä heti

Firefox kertoo olevansa ajan tasalla, kun se on päivitetty uusimpaan versioon. Tiedot löytyvät asetusvalikosta.

Julkaistu: 19.6.2019 9:41

Suositusta verkkoselaimesta paljastuneeseen aukkoon hyökätään jo. Käyttäjien tulisi tarkistaa, että heillä on uusin versio.

Firefox-selainta ylläpitävä Mozilla kertoo korjanneensa selaimesta vaarallisen tietoturva-aukon. Nimellä CVE-2019-11707 tunnettu haavoittuvuus on mahdollistanut selaimen kaatamisen ja sen jälkeen tapahtuvan hyökkäyksen.

Haavoittuvuudesta raportoi bugeja paljastavan Googlen Project Zeron Samuel Groß. Haavoittuvuuden vakavuudesta kertoo jotain se, että siihen liittyvät yksityiskohdat ovat salattuja.

Tästä huolimatta aukkoon hyökätään jo, kertoo Mozilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien käyttäjien tulisi tarkistaa ensi tilassa, että selain on päivitetty.

Tämä tapahtuu valitsemalla Firefoxin ”hampurilaisvalikko” yläoikealta, valitsemalla Ohje ja sitten Tietoja: Firefox. Firefoxin tulisi viimeistään tässä vaiheessa päivittää itsensä. Jos näin ei ole, klikkaa Päivitä käynnistämällä Firefox uudestaan -nappia.

Firefoxin turvallinen versio on 67.0.3. Jos kyseessä on usein yritysympäristöissä käytetty ESR (extended support release), turvallinen version numero on 60.7.1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?