Tarkista koneesi päivitykset – Microsoft paikkasi juuri 88 aukkoa

Julkaistu:

Haavoittuvuudet
Microsoft korjasi neljä viidestä haavoittuvuudesta, jotka yhtiötä kiusaava hakkeri on jo julkaissut maailman tietoon. Korjaukset ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu.
Microsoftin tietoturvaosastolla on paiskittu töitä. Yhtiö julkaisi tiistaina illalla paikkaukset jopa 88 haavoittuvuuteen Windowsissa ja muissa tuotteissaan. 21 korjausta luokiteltiin kriittisiksi eli kaikista kiireellisimmiksi, muun muassa Bleeping Computer ja ZDNet kertovat.

Kriittiset haavoittuvuudet koskevat pitkälti Windowsia, eli niiden piirissä on erittäin runsaasti käyttäjiä. Yhteenkään 88:sta haavoittuvuudesta ei ole kuitenkaan tiettävästi vielä hyökätty.

Haavoittuvuuksista neljä oli jo ennestään paljastettu. Tämä on tehnyt hakkeri nimeltään "SandboxEscaper", joka on ottanut asiakseen kaivaa Windowsista esiin haavoittuvuuksia ja sitten julkaista niitä hyökkäysohjelmat mahdollistavan esimerkkikoodin kera.

Kesäkuun päivitys jätti kuitenkin toistaiseksi korjaamatta viidennen saman hakkerin paljastaman aukon, koska aika ei riittänyt paikkauksen tekemiseen.

Kyberturvallisuuskeskus on varoittanut aukoista jo aiemmin. Toistaiseksi niitä ei ole käytetty hyökkäyksissä, vaikka esimerkkikoodi on saatavilla. Tilanne voi silti muuttua nopeasti.
Neljä nyt korjattua aukkoa eivät Microsoftinkaan mielestä ole hälyttäviä, koska korjauksia ei luokiteltu kriittisiksi, vaan ainoastaan tärkeiksi.

Jos et ole sorkkinut Windowsin asetuksia, saat kesäkuun korjaukset automaattisesti. Voit kuitenkin varmistaa niiden välittömän asentamisen menemällä Windows Update -palveluun. Se löytyy helpoiten kirjoittamalla Windows 10:n alapalkin suurennuslasiin Windows Update ja valitsemalla Windows Updaten asetukset.

Avautuvassa valikossa paina Tarkista päivitykset -nappia. Windows saattaa alkaa ladata uusia päivityksiä, joiden asentaminen edellyttää tietokoneen käynnistämistä uudelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt