Miljoonien Instagram-vaikuttajien tiedot päätyivät verkkoon – yhtiö kiistää salaisen tiedon vuotamisen

Julkaistu:

Suojaamattomana verkosta löydettyjen tietojen jälkien kerrotaan johtavan intialaiseen markkinointiyhtiöön.
Miljoonien Instagram-kuvapalvelun tunnettujen käyttäjien tietoja on löydetty suojaamattomassa muodossa verkon tietokannasta. Löydöstä kertoi maanantaina teknologiajulkaisu TechCrunch, jonka mukaan löydön tehnyt tietoturvatutkija oli jäljittänyt tiedot Chtrbox-nimiseen intialaiseen markkinointiyhtiöön.

Yhtiöstä kerrottiin uutistoimisto AFP:lle sosiaalisen median vaikuttajista kootun tietokannan olleen virheen seurauksena suojaamatta verkossa 72 tunnin ajan. Sen mukaan tietokanta ei kuitenkaan sisältänyt arkaluontoista tai yksityistä tietoa.

Torstaina sosiaalisen median jättiyhtiö Facebookin omistaman Instagramin edustaja kertoi palvelun ottavan käyttäjädatan mahdollisen väärinkäytön vakavasti. Facebook on viime aikoina ajautunut käyttäjiensä yksityisten tietojen väärinkäyttöön liittyvien skandaalien kierteeseen.

Instagramin mukaan paljastuneet tiedot oli koottu julkisista lähteistä, joiden joukkoon kuvapalvelu kuului. Yhtiön mukaan käyttäjien yksityisiä sähköpostiosoitteita tai puhelinnumeroita ei ole päätynyt vääriin käsiin.

AFP:n mukaan tietokannassa olisi ollut tietoja noin 49 miljoonasta käyttäjästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt