Spotify varoittaa ”epäilyttävästä toiminnasta” – pakottaa käyttäjiä varotoimiin

Julkaistu:

Spotify
Spotify on nollannut joidenkin käyttäjien salasanoja, TechCrunch kertoo. Syy on epäselvä.
Musiikin suoratoistopalvelu Spotify aiheuttaa hämmennystä nollattuaan joidenkin käyttäjien salasanoja. TechCrunchin mukaan tuntematon määrä käyttäjiä on saanut Spotifylta viestin, jonka mukaan salasana nollattiin "epäilyttävän toiminnan" takia.

Tarkempia tietoja ei annettu, ja useat käyttäjät ovat jääneet raapimaan päitään.

– Spotify nollasi juuri salasanani "epäilyttävän toiminnan" takia. Hakkeroiko joku itsensä sisään kuunnellakseen Justin Bieberiä tai jotain?, vitsailee nimimerkki P13 Twitterissä.
Spotify sanoi TechCrunchille, että kyseessä oli varotoimi, ja Spotify suosittelee, etteivät käyttäjät kierrättäisi tunnuksiaan useissa eri verkkopalveluissa. Tästä päätellen palvelu näyttää havainneen yrityksiä käyttää verkosta kaivettuja ja muissa tietomurroissa vuotaneita salasanoja käyttäjiensä tileille.
Jotkut Spotifyn viestin saaneet ovat käyttäneet samaa salasanaa eri verkkopalveluissa. Toiset kuitenkin sanoivat, että heidän salasanansa oli käytössä vain Spotifyssa. Se näyttäisi horjuttavan teoriaa, että Spotify-palveluun hyökätään muualta kerätyillä tunnuksilla.

Auki jää muun muassa se vaihtoehto, että Spotify itsessään olisi murrettu ja yhtiö on huolissaan salasanojen väärinkäytöstä paitsi Spotifyssa, myös muualla verkossa.

Mistään murrosta ei kuitenkaan ole todisteita. Salasanojen nollaaminen ei sinänsä ole tavatonta tilanteissa, joissa palveluntarjoaja katsoo niiden olevan huonoja ja helposti arvattavissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt