Varo tekstiviestiä Postin nimissä – erehdys maksaa 59,95 €/kk

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Postin nimissä lähetetään tilausansaan johtavia tekstiviestejä.
Postin nimissä jaellaan huijaustekstiviestiä, jossa ilmoitetaan noudettavissa olevasta paketista. Tekstiviesti on väärennetty tulemaan Postin nimissä, ja se näkyy puhelimessa samassa ketjussa aitojen postin viestien kanssa.

Tekstiviesti sisältää linkin, jonka klikkaaminen johtaa Postin sivuja suuresti muistuttaville verkkosivuille. Näillä ilmoitetaan, että käyttäjän on maksettava 5 euron postimaksu 24 tunnin sisään.


Linkin klikkaaminen vie sivulle, jossa pyydetään maksukorttitietoja. Sivulle piilotettua linkkiä klikkaamalla käy ilmi, että antamalla tietonsa käyttäjä sitoutuu BestPlayerWins-nimisen yrityksen kuukausimaksulliseen palveluun, josta maksetaan heti 4,95 euroa. Tämän jälkeen luottokorttia aletaan veloittaa 59,95 eurolla joka 30. päivä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Postin nimissä yritetään saattaa ihmisiä tilausansaan. Huijaukset perustuvat usein toistuviin kampanjoihin. Tällä kertaa huijaukseen on lisätty kiireen tuntua, millä pyrittäneen saamaan ihmiset toimimaan nopeasti.
Posti sanoo verkkosivuillaan, että yllättävien ja epämääräisten viestien linkkejä tai liitteitä ei kannata avata, vaan viesti tulee poistaa avaamatta. Postin aidoissa saapumisilmoituksissa kerrotaan aina noutopaikka osoitetietoineen, eivätkä ilmoitukset kehota antamaan tietoja ja avaamaan linkkejä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt