Pornovideokiristäjillä uusi hätkähdyttävä väite: ”Olimme yhdynnässä”

Julkaistu:

Kiristyshuijaus
Uusi kiristyshuijaus uhkaa julkaista seksivideon, mutta se ei näytä vakuuttaneen vastaanottajia. Asiasta kertoo Bleeping Computer.
Verkossa kiertää uusi huijaus, jossa konnat yrittävät rahastaa seksillä pelottelemalla. Bleeping Computerin mukaan huijauksessa lähetetään sähköposteja, joiden mukaan vastaanottaja on joskus harrastanut seksiä lähettäjän kanssa.

– Kyllä, luit oikein. Me olimme yhdynnässä aika kauan sitten, ja tallensin siitä videon, kiristysviestissä väitetään.

– Eikä vain videota, tallensin jopa kaikki salasanasi, yhteystietosi ja kaiken. Tein kaiken tämän, kun olit kylpyhuoneessa siistimässä itseäsi, viestissä sanotaan.

Nyt video uhataan lähettää yhteystiedoille ja myös dvd:llä naapureille ja perheelle, ellei vastaanottaja maksa 1500 dollarin edestä bitcoineja yhden päivän kuluessa.

Kyseessä on kuitenkin pelkkä huijaus, eikä mitään videota ole olemassa. Huijaus muistuttaa läheisesti toista Suomessakin tavattua konnankoukkua, jossa täkynä on väite käyttäjän kuvaamisesta hänen katsellessaan aikuisviihdettä netissä.
Uudessa tapauksessa väitteet taannoisen session kuvaamisesta saattavat kuitenkin mennä jo liian pitkälle, mikä syö huijauksen uskottavuutta. Bleeping Computerin mukaan kukaan ei ole toistaiseksi maksanut penniäkään huijareille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt