Googlelta tervetullut uudistus – käyttäjä saa tuhota tiedot ajastuksella

Julkaistu:

Google
Googlen uusi työkalu hävittää automaattisesti käyttäjän paikka- ja sovellushistorian.
Google kertoo uudesta työkalusta, joka tavoittaa käyttäjät lähiviikkoina. Toimintojen hallinta -verkkosivu alkaa tarjota nappia, jolla verkko- ja sovellustoiminnan historian sekä sijaintihistorian voi asettaa tuhoutumaan automaattisesti joko 3 tai 18 kuukauden kuluttua tietojen tallentamisesta.

Asiasta uutisoi muun muassa Gizmodo. Googlen mukaan 3 ja 18 kuukautta valittiin aikamääreiksi, koska ne olivat käyttäjien suosikkeja. Kolmea kuukautta tiheämpi tietojen hävitys voisi jo häiritä enemmän Googlen palvelujen, kuten haun tai Mapsin, käyttöä. Silloin palveluilla voisi olla liian vähän dataa käytössään sovittaakseen toimintansa käyttäjän rutiineihin.

Aivan ensiksi työkalu kattaa sijaintihistorian. Loppujen lopuksi tarkoitus on ilmeisesti kattaa laajasti Googlen kirjautumista vaativat palvelut Chromen selaushistoriasta Androidin Google Discover -toimintoon.

Verkko- ja sovellustoiminnan sekä sijainnin historian poistaminen on mahdollista jo nyt, mutta vaatii Toimintojen hallinnan avaamista ja tietojen läpikäymistä käsipelillä.

Uudistus on tervetullut, mutta sitä varjostaa taannoinen kohu Googlen tavasta tallentaa sijaintihistoriaa, vaikka sen olisi estänyt asetuksista. Seurauksena Google kertoo nyt aiempaa selvemmin, mitä paikkatietoja sijaintihistorian poistaminen koskee ja mitä ei.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt