Huawein verkkolaitteista löytyi piilotettuja takaportteja – aukot miljoonien nettiliikenteeseen paikattu

Julkaistu:

Huawei
Vodafone on raportoinut löytäneensä Huawein verkkolaitteista tietoturva-aukkoja, joiden kautta kiinalaisvalmistaja olisi päässyt käsiksi Italian nettiliikenteeseen.
Kansainvälinen Vodafone-operaattori kertoo löytäneensä Huawein verkkolaitteista tietoturva-aukkoja, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Haavoittuvuuksia on havaittu operaattorin käytössä olevista vanhoista Huawein laitteista Italiassa. Operaattorin mukaan aukot on paikattu.

Yhtiö kertoi tietoturvaraporteissaan vuosina 2009 ja 2011 Huawein laitteiden ohjelmistoihin piilotetuista takaovista. Huawei olisi voinut aukkojen kautta päästä luvatta käsiksi Vodafonen kiinteään verkkoon, minkä kautta kulkee miljoonien kotien ja yritysten nettiliikenne.

Lausunnossaan Huawei sanoi aikanaan saaneensa tiedon aukoista ja korjanneensa ne.

Muun muassa Yhdysvaltojen viranomaiset ovat kieltäneet Huawein laitteiden käytön maahan rakennettavissa 5g-verkoissa, ja valtio on painostanut myös kumppaneitaan toimimaan samoin. Syynä on epäily, että Huawein 5g-verkkolaitteissa saattaa olla tarkoituksella tehtyjä tietoturva-aukkoja, jotka päästäisivät Kiinan valtion vakoilemaan tai estämään verkkoliikennettä. Todisteita väitteiden tueksi ei ole kuitenkaan julkisuudessa esitelty.

Myös Japani on käytännössä sulkenut kiinalaiset Huawein ja ZTE:n markkinoiltaan. Huawein verkkolaitteiden kieltoa on käsitelty myös Britanniassa. Vuodetun päätöksen mukaan Huawein laitteita saisi kuitenkin käyttää mualla paitsi verkon kriittisissä osissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt