Facebook pyysi sähköpostin salasanan – kopioi sen jälkeen 1,5 miljoonan ihmisen yhteystietolistat ilman lupaa

Julkaistu:

Facebook
Facebook on joutunut jälleen keskelle uutta tietosuojaskandaalia. Yhtiö kopioi 1,5 miljoonalta käyttäjältä näiden yhteystietolistat kysyttyään ensin näiltä salasanaa. Facebook vetoaa vahinkoon.
Sosiaalisen median palvelun palvelu Facebook on viime aikoina pyytänyt joukolta uusia käyttäjiä näiden sähköpostin salasanaa. Käytäntö on hyvin epätavallinen, ja se sai laajan tuomion tietoturva- ja suoja-alan tahoilta.
Nyt on käynyt ilmi, että kysyttyään ihmisiltä sähköpostin salasanaa, Facebook on kopioinut näiden ihmisten yhteystietolistat itselleen, kertoo Business Insider. Toiminta on jatkunut vuodesta 2016.

Facebook vahvistaa tapahtuneen Business Insiderille, ja kertoo tapahtuman olleen vahinko ja poistavansa yhteystiedot. Yhtiö ei pahoitellut lausunnossaan tapahtunutta.

Tietoja on käytetty mainosten kohdentamiseen, Facebookin ylläpitämien ei-julkisten sosiaalisten verkostojen rakentamiseen sekä kaveriehdotusten tarjoamiseen.

Kyseessä ei ole ainoa tapa, jolla Facebook kopioi ihmisten yhteystietolistoja itselleen. Jos käyttäjä antaa Android-puhelimessa Facebook- tai Messenger-sovellkselle oikeudet puhelimen yhteystietolistoihin, palvelu kopioi ne itselleen.

Messenger yrittää myös tehdä itsestään myös puhelimen oletusarvoisen tekstiviestisovelluksen, minkä jälkeen Facebook kopioi itselleen tiedot siitä, kuka viestittelee kenenkin kanssa.
Kun käyttäjä tekee Facebookille gdpr-tiestuosuoja-asetuksen mukaisen pyynnön kaikista itseään koskevien tietojen näkemisestä, näitä Facebookin keräämiä yhteystietolistoja ja niiden perusteella luotuja sosiaalisia verkostokarttoja ei anneta käyttäjille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt