Pidä varasi: Nyt Game of Thrones -faneja huijataan

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Verkossa on yhteys- ja maksukorttitietoja kalastelevia sekä haittaohjelmia tarjoavia Game of Thrones -sivustoja.
Suositun Game of Thrones -tv-sarjan viimeisen kauden alettua verkkoon on ilmestynyt paljon sarjan nimellä ratsastavia huijaussivuja, varoittaa tietoturvayhtiö Check Point.

Tv-sarjalta ulkoasunsa ja kuvamateriaalin kopioineet verkkosivut harrastavat tietojenkalastelua ja pyrkivät pääsemään käsiksi ihmisten yhteys- ja maksukorttitietoihin. Nämä naamioituvat esimerkiksi kilpailuiksi tai fanitavarakaupoiksi. Sivustojen keräämiä tietoja käytetään mitä suurimmalla todennäköisyydellä roskapostitukseen.


Verkossa on myös sivustoja, jotka väittävät tarjoavansa sarjaa suoratoistettavaksi ilmaiseksi. Nämä haluavat usein asentaa verkkoselaimeen ”lisäosan sarjan katselemiseksi”. Tämä on yleensä haittaohjelma, eikä katsottavaa tarjota.

Tietoturvayhtiö huomauttaa myös, että samaan aikaan verkosta löytyy myös Game of Thronesiin perustuvia asiallisia fani- ja pelisivuja.

Check Point antaa 4 neuvoa kalasteluhuijauksen välttämiseksi:
  1. Mieti ennen klikkaamista. Luotettavilla verkkosivuilla olevat linkit ovat yleensä luotettavia, satunnaisissa sähköposteissa tai pikaviesteissä tulleet linkit sitä tuskin ovat. Jollet ole varma, vie hiiren kohdistin linkin yläpuolelle nähdäksesi verkko-osoitteen, jolle sivu vie. Mobiililaitteella teet saman painamalla linkkiä pitkään – ei näpäyttämällä.
  2. Tarkista, että verkko-osoitteen edessä on https-lyhenne ja osoitteen vieressä on suljetun lukon kuva.
  3. Kiinnitä huomiota verkkosivun osoitteeseen. Onko kyseessä sivu, jonne tarkoituksesi oli mennä ja johon luotat?
  4. Käytä kalasteluyritykset tunnistavaa tietoturvaohjelmaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt