Hakkeri saattoi päästä käsiksi Outlook-posteihin – Microsoft kehottaa osaa käyttäjistä vaihtamaan salasanan

Julkaistu:

Tietomurrot
Tuntematon hyökkääjä pääsi lukemaan joidenkin käyttäjien sähköposteja, Motherboard kertoo.
Microsoft vahvisti TechCrunch-julkaisulle kärsineensä tietomurron, jossa sen asiakastukiportaalia käytettiin hyökkäyksissä sähköpostikäyttäjiä vastaan. Asiasta myös kirjoittavan Motherboardin mukaan murto koski joitakin Outlookin, Hotmailin ja MSN:n käyttäjiä.

Motherboardin lähde todisti murrosta maaliskuussa kuvakaappausten kera ennen kuin Microsoft myönsi asian. Lähteen mukaan hyökkääjä pystyi tarkastelemaan sähköposteja aina niiden sisältöä myöten. Kirjautumistiedot, kuten salasanat, pysyivät tiettävästi turvassa, mutta Microsoft pyytää silti uhreja nollaamaan salasanan.

TechCrunchin julkaisemassa Microsoftin uhreille lähetetyssä kirjeessä kiistetään mahdollisuus sähköpostien luetuksi joutumisesta. Microsoft kuitenkin kertoi Motherboardille lähettäneensä kuudelle prosentille uhreja toisenlaisen kirjeen, jossa myös viestien sisältöjen kerrottiin vaarantuneen. Näyttää siis siltä, että Microsoft on lähettänyt uhreille erilaisia sähköposteja vahingosta riippuen.
Koko uhriluku on tuntematon, mutta joukossa vaikuttaa olevan käyttäjiä myös Euroopan unionista. Myös murron kesto on epäselvä. Microsoft esti murtautujan pääsyn luultavasti maaliskuun lopussa, mutta Motherboardin lähteen mukaan hyökkäys ehti jatkua kuusi kuukautta. TechCrunchin julkaisemassa kirjeessä Microsoft sanoi hyökkäyksen kestoksi kolme kuukautta.

Hyökkäys ei koskenut maksullisia yritystilejä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt